Alfa-college
Assen | Groningen

Kinderen onder armoedegrens gratis geknipt

Op donderdag 14 maart werden ruim veertig kinderen die onder armoedegrens leven gratis geknipt door onze studenten van de Kappersopleiding. Op locatie Kluiverboom was het de laatste van vier knipmomenten dit schooljaar. Deze actie is mogelijk gemaakt door onze samenwerking met de gemeente Groningen.


“We hopen dat de kinderen een fijne, leuke middag hebben gehad. Sommige kinderen die worden geknipt zijn nog maar twee jaar oud. Je wil dan dat ze een goede ervaring met de kapper hebben. Na het knippen krijgen ze daarom een goodiebag en knipkaart mee. Met deze kaart mogen ze twee keer terugkomen voor een gratis behandeling. En als ze willen dan krijgen ze ook nog een kleurtje in hun haar”, zegt Maria Kiekebos-Wiekamp, teamcoördinator Haarverzorging.

Stadjerspas
De gratis knipbeurt is bedoeld voor mensen die een Stadjerspas hebben. Zij kunnen zich aanmelden voor deze actie via de gemeente Groningen. Met deze pas krijgen inwoners met een laag inkomen korting op activiteiten en producten.

Meerwaarde
Samen met de gemeente Groningen begonnen we drie jaar geleden met de knipmomenten. Maria vindt dat deze momenten echt meerwaarde hebben: “Als de kinderen én hun ouders blij naar huis gaan, dan zijn wij ook blij. Daar doen we het voor. Daarnaast ervaren onze tweedejaarsstudenten hoe het is om kinderen te knippen. Ze knippen allemaal drie of vier kinderen. Ik vind het mooi dat we als Alfa-college en met onze studenten op deze manier maatschappelijk betrokken kunnen zijn.”
Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed