Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten excelleren tijdens Skills Heroes

Tijdens een driedaagse finale van 20 t/m 22 maart in de RAI Amsterdam hebben studenten van het Alfa-college tijdens de vakwedstrijden Skills Heroes prijzen in de wacht gesleept. Studente Esmé Hemmes, student van locatie de Kluiverboom, eindigde als tweede en mag zich hiermee de beste schoonheidsspecialiste van het Noorden noemen. Student Dion Grendelman, student van locatie Hardenberg, behaalde een derde plaats en is de beste Applicatieontwikkelaar van het Noorden.

Totaal stonden tien studenten van het Alfa-college in de landelijke finale, waarvan zeven studenten in actie kwamen in de RAI. De deelnemende studenten kwalificeerden zich hiervoor tijdens lokale voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden.

Tweede plaats Schoonheidsspecialist
Student Esmé moest na de prijsuitreiking even een traantje laten van blijdschap. Ze vond het niveau tijdens de finale erg hoog en had een podiumplaats niet verwacht. Ze vertelt: “Iedereen was zo goed! Ik ben er echt versteld van dat ik tweede ben geworden. Ik ben echt super blij!’ Een studente uit Nijmegen pakte de eerste plaats.Derde plaats Applicatieontwikkelaar
Ook op het gebied van ICT was er succes: Student Dion werd derde. Hoewel hij direct na het inleveren van de opdracht op de slotdag aangaf dat hij een opdracht in een andere programmeertaal had uitgewerkt dan de bedoeling was, bleek zijn werk van goede kwaliteit! Dion vertelt: “Ik ging voor een top drie en dat heb ik gehaald. Ik ben dus super tevreden!” Hij deelde het podium met een student uit Zuid-Holland (eerste plaats) en Noord-Brabant (tweede plaats).Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed