Alfa-college
Assen | Groningen

Uitwisseling opleiding Timmerman met Lincoln College

Van 17 tot en met 29 maart krijgt onze opleiding Timmerman bezoek van tien Engelse studenten en twee docenten. Dit bezoek is onderdeel van de uitwisseling met verschillende technische opleidingen van het Lincoln College. Het doel van de uitwisseling is om te kijken hoe de opleiding Timmerman in Engeland eruitziet. Op Admiraal de Ruyterlaan deden onze tweedejaarsstudenten woensdag samen met hun Engelse studiegenoten mee aan een timmercompetitie.

“De bouwindustrie wordt steeds internationaler. Door de uitwisseling leren onze studenten om in een andere taal te praten over hun eigen vakgebied. Ze leren vaktermen in het Engels te gebruiken. En om samen te werken met hun leeftijdsgenoten uit Engeland. Als docenten ervaren wij hoe studenten daar worden opgeleid en begeleid”, zegt Maurice Nienhuis, docent en coördinator Bouwtechniek.

Activiteiten
De groep uitwisselingsstudenten volgden afgelopen week onder andere een workshop EPDM Dakbedekking, ze bezochten het stadion van FC Groningen en maakten een fietstocht door de stad Groningen.

Naar Engeland
Vanaf 6 mei bezoeken tien van onze studenten en docenten van de opleiding Timmerman het Lincoln College. “In Lincoln maken we kennis met de Engelse cultuur. Tijdens excursies ervaren we wat dit land op bouwkundig gebied te bieden heeft. Hierdoor zien onze studenten met eigen ogen de verschillen tussen bouwmethoden in Nederland en Engeland”, aldus Maurice.

 


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed