Alfa-college
Hoogeveen

Politie waardeert inzet studenten Uniformberoepen Alfa-college

Mitchel en Leon tussen wethouder Gert Vos en Jacco Breedveld
Twee studenten van de Uniformberoepen van het Alfa-college hebben buiten hun opleiding om buitengewoon proactief gehandeld. Om hen te prijzen voor hun getoonde inzet ontvingen zij op donderdag 28 maart uit handen van Jacco Breedveld, jeugdcoördinator politie Noord-Nederland en wethouder Gert Vos een Groene Kaart, een grote bos bloemen maar vooral veel waarderende woorden.

Eerstejaarsstudent Leon Mol van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid hielp onlangs bij een verkeersongeval op de Meester Cramerweg. Zodra hij zag dat een paar oudere omstanders zich over het slachtoffer ontfermden, nam hij het initiatief om het verkeer te regelen en ving de hulpdiensten op. Leon is verrast over de aandacht voor zijn genomen actie: “Het is mooi dat school dit georganiseerd heeft, maar het is voor mijn gevoel iets wat ik hoor te doen, wat bij deze opleiding hoort.”

Ook Mitchel Poppenk, eerstejaarsstudent van de opleider Beveiliger trad accuraat en moedig op bij een overval op de Chinees bij de Kaap in Hoogeveen. Hij heeft EHBO verleend terwijl hij daarvoor nog niet volledig was opgeleid. Ik dacht niets, ik handelde gewoon."En ik zorgde ervoor dat het slachtoffer levend de ambulance inging.”

Uniformwaardig
De jeugdcoördinator van de politie Noord Nederland, Jacco Breedveld ziet in deze studenten geschikte werknemers. Hij vertelt: “Het is mooi om te zien dat de houding die past bij beveiligers en htv’ers, er bij deze jongens nu al in zit. Dit zijn de jongens die we zoeken. Waar een ander wegkijkt, of gaat filmen, tonen deze jongens initiatief. Ze zijn uniformwaardig!”

Trots B&W Hoogeveen
Wethouder Vos verschuift graag zijn agenda om bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Hij is positief verbaasd over de houding en kwaliteit van de studenten. “Ik ben trots op deze kanjers en namens het college van B&W van gemeente Hoogeveen willen we dit graag ondersteunen met een bloemetje”, zo sprak hij de studenten toe waarna hij ze een high five gaf.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed