Alfa-college
Assen | Groningen

Student Gamedeveloper in winnende team 5G Student Battle

Team 5G and Healthcare heeft de 24 uur durende 5G student Battle in de Energy Barn op de Zernike Campus in Groningen gewonnen. Onder hen is Mathijs Hoving, onze student van de opleiding Gamedeveloper. De winnaars ontvingen een drone en een publieksprijs van €739,-.

Zes teams met studenten uit mbo, hbo en wo hebben zich afgelopen weekend 24 uur in het zweet gewerkt. Van het Alfa-college namen zes studenten van de opleiding Game artist, Gamedeveloper en Media- en Applicatieontwikkelaar deel. De opdracht was toekomstgerichte oplossingen te bedenken en daarbij gebruikmaken van 5G.

Pratende bril
De studenten van team 5G and Healthcare hebben een pratende bril bedacht en gemaakt die, dankzij 5G, blinden en slechtzienden een beeld geeft van hun omgeving. Om te mogen deelnemen heeft Mathijs een sollicitatiegesprek met 5Groningen gevoerd. Hij werd ingedeeld in een team met mensen die hij nog niet kende. Mathijs: “Voorafgaand aan de battle kregen we ons thema te horen. Dit was voor ons zorg. Met de groep, waar ook twee buitenlandse jongens in zaten, hebben we een prototype bedacht die nog niet bestaat. Ik vond het een ontzettend mooie ervaring en leuke uitdaging, die ik zo weer opnieuw zou doen.” Hij vervolgt: “We willen nu het prototype verder gaan uitwerken en misschien wel op de markt brengen.”

Bij RTV Noord werd het prototype van de pratende bril getest.

5G = de nieuwste generatie mobiel internet
De Student Battle is een initiatief van 5Groningen in samenwerking met Alfa-college, Noorderpoort, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit.
5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed