Alfa-college
Assen | Groningen

Award voor excellentieprogramma Cambridge English Alfa-college

Het excellentieprogramma Cambridge English van het Alfa-college in Groningen is in de prijzen gevallen! We werden op vrijdag 29 maart uitgeroepen tot Best New Preparation Centre in the Netherlands. Tijdens het galadiner van de Cambridge Preparation Centre Awards in Cambridge, Engeland nam Kevin Dijkema, docent en aanjager van het excellentieprogramma, de bokaal in ontvangst.

In 2019 organiseert Cambridge English de Preparation Centre Awards ter ere en beloning van de beste officiële voorbereidingscentra voor haar certificeringen. Drie prijzen voor drie categorieën worden toegekend: Voorbereidingsmethode, nieuwkomer, doorlopende leerlijn.

Bevlogenheid
Dijkema kreeg een reis naar Cambridge aangeboden, waar hij afgelopen weekend onder andere het galadiner bijwoonde en bij het distributiecentrum, waar alle examens worden nagekeken, achter de schermen mocht kijken. De internationale jury roemde de bevlogenheid van de docent Engels en vindt het prachtig dat alle studenten van het Alfa-college, ongeacht niveau, de kans krijgen om aan het excellentieprogramma deel te nemen. De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit 5 leden, exclusieve professionals van Cambridge English: Nick Beer, directeur Head management Europe; Guy Chapman, Director international department schools; Cécile Loyer, Director Marketing Europe; Victoria Watkins, Sales Manager Europe, en Sebastian Hockliffe, Textbook Sales Manager Cambridge University Press, English Language Education for Europe.

“Ik ben ontzettend trots op deze prijs en de studenten die afgelopen jaar aan het Cambridge English hebben deelgenomen. Het is prachtig dat het Alfa-college dit excellentieprogramma biedt en dat ik daar onderdeel van mag zijn. Vanwege het grote succes zijn we aan het kijken hoe we dit excellentieprogramma verder kunnen uitbreiden regio breed.”, laat Kevin Dijkema weten.

Studenten presteren boven verwachting
In 2018 hebben twaalf van onze studenten van de locatie Boumaboulevard aan Cambridge English deelgenomen. Gedurende zes maanden werkten deze studenten twee lesuren per week aan hun niveau Engels. De jongeren werden klaargestoomd voor het B2 First exam van Cambridge Assessment English dat voor de zomer werd afgenomen bij het exam centre van het British Council in Amsterdam. De studenten werden in twee dagen getest op spreken, lezen, luisteren en schrijven. Kevin vertelt: “De studenten hebben afgelopen jaar boven verwachting gepresteerd. Maar liefst zes hebben C1-niveau gehaald. Dat is te vergelijken met het eindniveau van Engels op het hbo”. De studenten ontvingen allemaal het certificaat Cambridge English. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend bij hogescholen, universiteiten en internationale bedrijven.

Excellentieprogramma uitgebreid
Cambridge English is één van onze vijftien excellentieprogramma’s. We willen studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Vanwege het grote succes en de toenemende belangstelling is dit schooljaar het excellentieprogramma uitgebreid; studenten worden nu ook opgeleid voor het C1 Advanced exam. Maar liefst 24 studenten nemen deel aan een Cambridge examen. Onder hen zes studenten die vorig schooljaar ook al het excellentieprogramma hebben gevolgd.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed