Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Passie en kippenvel tijdens toppresentaties Alfa's Goud

Winnaar Danny Evers met de andere studenten en juryleden
Tijdens de feestelijke avond Alfa’s Goud op dinsdagavond 9 april werd in een overvol EM2 te Groningen waardering uitgesproken door het Alfa-college voor toppers die alles op alles zetten voor goed onderwijs. Naast waardering werd tijdens Alfa’s Goud ook het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, Beste student en Beste student buitencategorie gekozen. Student Danny Evers (Technicus Engineering) gaat het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens de landelijke mbo ambassadeursverkiezing.

Persoonlijke verhalen
Op iedere onderwijslocatie van het Alfa-college zijn voorverkiezingen georganiseerd. Daarin werden per locatie, per categorie kandidaten gekozen. Deze kandidaten kregen gisteravond een podium. Gedurende de avond was aandacht voor persoonlijke verhalen en ervaringen van de genomineerde praktijkopleiders, leerbedrijven, docenten en studenten. De genomineerde leerbedrijven, praktijkopleiders en docenten stelden zich voor in een video. Voor de studenten was het extra spannend, zij moesten voor een bomvol EM2 live pitchen. Een persoonlijk verhaal over hun drijfveren en toekomstplannen. En met succes: vrienden, familie, collega-docenten en medewerkers beloonden alle talenten met een groot applaus. Ik krijg hier gewoon kippenvel van, zo mooisprak presentator Jonas van der Vlugt meerdere keren.

Student Danny: Mensen helpen in rampgebieden
Danny, student Technicus Engineering, zag een aantal jaar geleden tijdens een projectweek in Roemenië hoe slecht de leefomstandigheden daar waren. Geen gas, water en licht. Dat stimuleerde hem om zich aan te melden als militair. Waarbij hij nu – naast zijn studie – als reservist werkt bij de Landmacht. Ik wil helpen in rampgebieden. Daar maken we de wereld beter mee. De jury complimenteerde zijn maatschappelijk betrokkenheid en zag veel discipline en doorzettingsvermogen.Balans tussen begrenzen en ontwikkelen
Leerbedrijf Camping Meerwijck uit Kropswolde werd bekroond tot Beste leerbedrijf. Ze gaan uit van de kracht van de student en laten studenten écht groeien. Joop Schuur, van Vorm Martini en Zwartwoud uit Groningen mag zich Beste praktijkopleider noemen. “Het is prachtig om te zien dat wanneer ik een stapje harder loop voor studenten die het lastig hebben, het dan wel lukt. Dat is het mooiste wat er is!”, zo reageerde Joop Schuur na afloop. De Beste docent van het Alfa-college komt van de opleiding Motorvoertuigentechniek op locatie KARgo! in Hoogeveen. Docent Baltus van ’t Hof, kreeg complimenten over zijn balans tussen begrenzen en ontwikkelen. “Hij is pedagogisch en didactisch sterk, maar bovendien een vakman”. Dit beaamden zijn studenten: na afloop werd hij letterlijk door zijn studenten op de schouders gedragen.

Over de jury
Om alle verhalen en ervaringen deskundig te beoordelen was een gevarieerde jury samengesteld. Wim Moes, College van Bestuur lette op het ‘geniet-moment’ van de kandidaten. “Het moet vooral een feest zijn, dus geniet vooral”, droeg hij de kandidaten aan het begin van de avond op. Jurylid Joël Timmermans, ondernemer in de Groningse binnenstad, gaf aan te letten op ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Hij was onder de indruk van het niveau en persoonlijkheid van de pitches. Hij sprak: “Wat is het onderwijs mooi, ik heb gesmuld van de verhalen”. Ook het Beste leerbedrijf 2018 (Witec), Beste docent Groningen 2018 (Ingeborg Meijer) en Beste student 2018 (Jessie Sijbolts) gaven als jurylid hun mening.

Inzet studenten
Tijdens het evenement werkten studenten mee van diverse opleidingen. Studenten Facilitaire Dienstverlening hielpen in de voorbereiding met het klaarzetten van de zaal, en tijdens het evenement met hapjes en drankjes. Studenten van de secretariële opleiding hielpen zowel in de voorbereiding mee, als tijdens de avond zelf met het uitreiken van de prijzen. En studenten Uniformberoepen traden buiten als verkeersbegeleiding op.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed