Alfa-college
Hardenberg

Leerlingen OBS 't Spectrum blij met voorstelling Alfa-college

Bijna twintig kinderen uit de groepen 3 en 4 van OBS ’t Spectrum konden afgelopen donderdag 11 april genieten van een sprankelende voorstelling, georganiseerd door eerstejaars studenten Pedagogisch Werk van het Alfa-college.

De voorstelling was gebaseerd op het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Tijdens de voorstelling konden de kinderen het verhaal volgen van Harry. Harry is een kat die vlinder Vera als vriendin heeft. Als ze op een dag samen tikkertje spelen, raakt Harry Vera kwijt. En daarmee is hij ook meteen de weg én zijn huis kwijt! Tijdens zijn zoektocht ziet hij allerlei soorten huizen. Ook ontmoet hij andere katten, die hem precies kunnen vertellen waar Vera is: in het park! Zo vindt Harry uiteindelijk de weg terug naar huis.

Semiha Saracevic, leerling uit groep vier van OBS ’t Spectrum, gaf de studenten van het Alfa-college een compliment: “Jullie hebben het goed gedaan”, waarop de eerstejaars studenten van het Alfa-college antwoordden: “Dank je wel, wij vonden het ook erg leuk om te doen.” Tom Mulder, ook leerling uit groep vier, vond het moment waarop de kat uit het raam klom het leukst: “Dat was een grappig gezicht”, vertelt de leerling uit Hardenberg.

Lisa Breukelman en Melissa Klabou, eerstejaars studenten Pedagogisch Werk: “Wat het mooi maakt is de interactie met de kinderen, de manier waarop ze op bepaalde situaties reageren en de (h)eerlijke antwoorden die ze geven.”

Mooi en waardevol
Marleen Bronswijk, docent bij de opleiding:

Op deze manier maken onze studenten écht contact met kinderen en ontstaat de interactie. Dat maakt dit alles zo mooi en waardevol. 

"Ook leren onze studenten hun creatieve vaardigheden ontwikkelen in de vorm van tekenen, drama en muziek. En wat natuurlijk ook erg belangrijk is, is dat de leerlingen van de basisschool op deze manier een kijkje kunnen nemen in de wereld van kunst en cultuur.”

De opleiding Pedagogisch Werk voert jaarlijks ongeveer 4 á 5 voorstellingen op voor verschillende doelgroepen, variërend van kleuters uit groep 1 en 2 tot leerlingen in de bovenbouw.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed