Alfa-college
Hardenberg

Studenten Alfa-college geven leiding in symposium

Studenten bezig met de voorbereiding voor het symposium
Een symposium ‘Vitaal werken en leven na je 45e!’ interessant voor studenten? “Ja!”, zeggen de eerstejaarsstudenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende. Calvin Potgieter, Lars Dubbink en Simone van Elburg hebben als facilitair leidinggevenden namelijk een rol in de organisatie van dit symposium. Dit symposium wordt op maandag 27 mei, tussen 16.00 – 18.00 uur georganiseerd op het Zorg en Welzijn plein van het LOC+ op initiatief van USG Restart en het LOC+.

Deze twee bedrijven zochten contact met Projectbureau DOEN! van het Alfa-college voor de organisatie van het symposium. Via het projectbureau hebben Calvin, Lars en Simone de opdracht gekregen, om het complete draaiboek, de catering, de plattegrond en opbouw, en alle facilitaire zaken rondom het symposium op zich te nemen. Hierbij moeten ze ook leiding geven aan andere studenten uit hun klas, die allemaal een taak krijgen tijdens het symposium. De drie leidinggevende studenten zitten hiervoor regelmatig in overleg met het LOC+ en USG Restart, om de voortgang van het evenement te bespreken en vragen voor te kunnen leggen. Door samen te werken met externe organisaties, doen de studenten veel praktijkervaring op en leren ze netwerken. Ze kunnen hun competenties en vaardigheden gelijk toepassen in de praktijk.
Naast het regelen van alle facilitaire zaken rondom het symposium, krijgen de studenten ook de ruimte om een eigen stand in te richten. Hier geven ze de bezoekers voorlichting over een gezonde werkomgeving en een gezonde bedrijfskantine. Daarnaast zullen ze als gastvrouw/gastheer aanwezig zijn tijdens het symposium.

Het symposium is bedoeld voor alle bedrijven in de regio Hardenberg die behoefte hebben aan meer informatie over ‘Vitaal werken en leven voor werknemers 45+’. Met onder andere een inspirerende lezing van voormalig langebaanschaatsster Moniek Kleinsman en een workshop Duurzame Inzetbaarheid door Nanda Vinken - Adviseur HRM Gezondheidsmanagement van het Alfa-college.
Meer informatie en aanmelden 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed