Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten presenteren plannen op Terra SuikerTerrein Experience

Op het suikerunieterrein werd vrijdag de Terra SuikerTerrein Experience gehouden. Voor het excellentieproject Werkplaatsleren presenteerden onze tweedejaarsstudenten van de opleiding Interieuradviseur op dit evenement hun plannen voor een cabin. Deze cabin is bedoeld als werk- en ontmoetingsplaats. De studenten hebben niet alleen de opdracht gekregen om de cabin te ontwerpen, maar ook om deze zo economisch mogelijk en volledig duurzaam in te richten. De toekomstige interieuradviseurs werken in het project samen met onze studenten van de opleidingen Hout en meubel, Weg- en waterbouw, Bouwkunde en Installatietechniek. Daarnaast is er ook een samenwerking met Terra, alumni en docenten en leermeesters uit het werkveld.

De studenten die meedoen aan dit excellentietraject gaan in teamverband de cabin ontwerpen en inrichten. Er wordt van ze verwacht dat de cabin zeer creatief, innovatief en artistiek wordt ingericht. Samenwerking wordt gezocht met invloedrijke kunstenaars en ontwerpers die zich bezighouden met duurzaamheid en nieuwe technologie. De studenten gaan in werkplaatsen, bij leermeesters en op het suikerunieterrein aan deze praktijkopdracht werken.

Werkveld

In het werkveld neemt de vraag naar het beheersen van verschillende vakbekwaamheden binnen het creatieve beroepenveld toe. Er is al een aantal jaren een hernieuwde belangstelling voor het ambacht, vaktechnische kennis, innovatief en creatief gebruik van zowel oude als nieuwe materialen en technieken. Naast de digitale beheersing van het vak is het ‘oude ambacht’ belangrijk.


Excellentieprogramma

Tijdens dit excellentieprogramma draait het om het verbreden van kennis, actief oriënteren op het werkveld en de mogelijkheid voor het aanleggen van een netwerk voor de toekomst. Daarnaast worden cross-overs en co-makership tussen studenten, docenten en leermeesters uit het werkveld gemaakt.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed