Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten ontwikkelen samen vernieuwende producten

V.l.n.r. Harrick, Danique en Tom.

Op maandag werd in de nieuwe locatie van Health Hub Roden aan de 1e Energieweg 13 de Zorg- en Techniekmarkt gehouden. Onze studenten van de opleidingen Verpleegkundige en Engineering en die van ROC Menso Alting presenteerden na weken van samenwerken hier hun innovatieve ideeën voor de zorg.

Verpleegkundige-student Danique Drost werkte samen met Tom Steenbergen en Harrick Woldijk van Engineering. Ze bedachten de ‘Up-and-Slide’ die het verschonen van kinderen makkelijker en aangenamer maakt voor zowel kind als ouder. Met deze uitvinding is het verschoonblok in hoogte verstelbaar door middel van een handbediening aan de zijkant. Daarnaast is een trap en glijbaan aan het blok vastgemaakt. Kinderen die oud genoeg zijn, lopen dan zelf naar boven en na het verschonen, glijden ze van de glijbaan af: “De moeder van Danique heeft een eigen kinderopvang waar kinderen dagelijks meerdere keren op een verschoonblok worden verschoond. Met de ‘Up-and-Slide’ zorgen we dat het verschonen een leuke ervaring voor het kind is en ergonomisch verantwoord voor degene die verschoont”, zegt Tom.

Feedback
Volgens Danique wordt hun product goed ontvangen: “We hebben veel positieve reacties gekregen. Als we ‘Up-and-Slide’ op ware grootte maken dan wil mijn moeder het gaan gebruiken in de opvang.”

Samenwerking
De drie studenten van het Alfa-college werkten voor het project Zorg & Techniek samen aan het bedenken en ontwerpen van een vernieuwend product. Harrick kijkt tevreden terug op het project: “De samenwerking met Danique en Tom was goed en we vullen elkaar goed aan. Daarnaast heb ik inzicht in de kinderopvang gekregen en begrippen uit de zorg geleerd.”
Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed