Alfa-college
Hoogeveen

Twintigste editie Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 8 november werd op het Alfa-college voor de 20e keer de Dag van de Mantelzorg georganiseerd in samenwerking met Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen.

Totaal werden zo’n 150 mantelzorgers in de regio in het zonnetje gezet met een heerlijke verwendag: Van een knipbeurt tot een schoonheidsbehandeling en met workshops op het gebied van taart bakken, bloemschikken, linedance, muziek en zang…. En nog veel en veel meer! De workshops worden ingevuld door docenten, studenten en een aantal workshopsleiders van buiten de school.In de middag kregen de mantelzorgers een theatervoorstelling 'Omdenken'. Op de vraag hoe mevrouw de Vries het werk al 50 jaar volhoudt, antwoord ze: "Kijk niet naar wat niet kan. Kijk naar wat wel kan." Een prachtig voorbeeld voor velen.Onze studenten van verschillende opleidingen hielpen mee om er voor de mantelzorgers een heerlijke dag van te maken. Onder andere studenten van Dienstverlenende beroepen, Business Culinair, Zorg en Welzijn, Haar- en Schoonheidsverzorging en Uniformberoepen werden ingezet. Vele handen maken licht werk!

Naast alle deelnemende mantelzorgers, werden ook onze eigen docenten en studenten niet vergeten: Zij kregen vandaag ook een heerlijke attentie.

Het Alfa-college draagt jaarlijks bij aan de mantelzorgdag omdat het waardevol is aandacht te hebben voor anderen buiten de school en studenten te betrekken bij maatschappelijke activiteiten. Onze studenten dragen steeds weer enthousiast bij aan de verschillende activiteiten in en buiten de school.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed