Alfa-college
Assen | Groningen

Alfa-college gaat samenwerken met Forum Groningen

vl.n.r. Herbert van Hoogdalem, Wim Moes en Dirk Nijdam

In het recent geopende Forumgebouw tekenden Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college, en Dirk Nijdam, directeur Forum Groningen, op donderdag 5 december een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over inhoudelijke en productionele samenwerking op het gebied van events en actualiteit. Door met elkaar samen te werken kunnen de beide organisaties elkaar versterken: door onze studenten in de praktijk waardevolle ervaring te laten opdoen, laten meedenken en gezamenlijk inhoud te ontwikkelen om publiek en studenten mee te nemen in de toekomst. 

“We zijn enorm blij met deze samenwerking. Een parel als het Forum verdient het om benut te worden als een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Tegelijkertijd profiteren bezoekers van het Forum van deze mooie samenwerking”, zegt Wim Moes. 

Samenwerking
Het Alfa-college leidt goede, maatschappelijk betrokken, vakmensen op. Hiervoor zoeken we de samenwerking met bedrijven en instellingen om aan te sluiten op het regionale werkveld en om het opleidingsaanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Het Forum als grote publieksinstelling is in een bruisende stad en regio dé plek bij uitstek om het talent van onze studenten aan een breed publiek te tonen. De talenten en projecten van de studenten krijgen een plek in het Forum, denk aan deelname aan events, aan inhoudelijke invulling bij programmering of inzet van specifieke opleidingen bij ondersteuning in horeca en producties.

Partnerschap
Met het partnerschap verbinden Alfa-college en Forum Groningen zich duurzaam aan elkaar voor een periode van minstens drie jaar. Het Forum tekende eerder samenwerkingsovereenkomsten met O2G2 en partnerships met NDC Mediagroep, Rabobank Stad en Midden Groningen en met de Hanzehogeschool Groningen.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed