Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten Alfa-college krijgen podium in Forum Groningen

Student Irma Moes toont maquette

Samen met Forum Groningen presenteren we Flash Expo. Vanaf donderdag 10 juni is het Forum Groningen vijf weken lang op de donderdagen hét speelterrein voor onze studenten. De studenten die dit jaar door corona maar weinig fysiek op school zijn geweest, hebben zeker niet stil gezeten. Ze hebben steengoed werk geleverd en ze staan te springen om onder andere een waterstofboot, designmeubelen en een fotoreportage over zorg ten tijde van corona te tonen. Samen met de docenten van de verschillende opleidingen realiseren ze de ALFA FLASH EXPO tot en met 8 juli.Podium voor talent bij het Alfa-college
Tijdens hun studie worden onze studenten gestimuleerd om actief beslissingen te nemen, als het gaat om hun leer- en loopbaan en hierdoor ontstaan er unieke initiatieven en producten die ze graag willen delen. Forum Groningen wil de studenten van het Alfa-college een podium bieden om hun talenten te laten zien en daar maken ze graag gebruikt van. ‘Top om de mensen te laten zien wat we doen op school’, vertelt Irma Moes, student Interieurdesign. ‘En als ik had geweten dat het naar het Forum zou gaan, had ik nog wat beter mijn best gedaan’, vult ze aan. Samen met haar medestudenten exposeert ze diverse maquettes in Forum Groningen.

Week tot week: van waterstofboot tot en foto-expositie
Vanaf donderdag 10 juni tot en met 8 juli staat het Forum Groningen elke donderdag tussen 9.00 en 18.00 uur in het teken van het werk van de studenten van het Alfa-college. Op donderdag 17 juni staat de waterstofboot, gemaakt door studenten Engineering, ‘op het podium’. Ook is er ruimte voor een recycleproject van de opleiding Specialist mode/maatkleding en worden er meubels gepresenteerd, gemaakt door studenten van de opleiding Creatief vakman. Het totale programma voor de komende weken ziet er als volgt uit:

10 juni Pop-up wand 2e-jaarsstudenten – Opleiding Interieuradviseur
17 juni Waterstofboot – Opleiding Engineering
24 juni Recycleproject – Opleiding Specialist mode/maatkleding
1 juli Design meubels - Opleidingen Creatief vakman
8 juli Documentaire fotografie: dag uit het leven van een stagiair bij verpleegtehuis in
coronatijd – Opleiding Mbo-verpleegkundige

Hoe de studenten het presenteren? Dat is een verrassing, want Flash blijft natuurlijk Flash.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed