Alfa-college

"Ik haal altijd het beste uit mezelf en uit de ander"

Student Fleur van der Zee wint de titel Beste student 2021 Alfa-college

Fleur van der Zee ontvangt haar award uit handen van voorgaande winnaars Midya (2020) en Danny (2019)
GRONINGEN – Passie en enthousiasme stond centraal tijdens het event Alfa’s Goud op dinsdag 30 november. Tijdens dit verkiezingsevent werd het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, de Beste medewerker en de Beste student gekozen. Student Fleur van der Zee (19 jaar, student Bouwkunde) won met haar pakkende pitch over haar droomhuis en sprak haar wens uit: meer meiden in de bouw.

In kleinschalig setting werd vol lof gesproken voor topprestaties in het mbo-onderwijs. Marion Arends, regiodirecteur in Groningen en één van de juryleden sprak de genomineerden toe: “Ik vind het prachtig om te zien dat jullie allemaal oprecht geïnteresseerd zijn in de groei van onze studenten. Vandaag ga ik specifiek letten op het enthousiasme en de kijk op de toekomst; De wil om te blijven leren”.

Live vs. Livestream
Op Landgoed De Coendersborg werden de genomineerden kandidaten uitgenodigd om live aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. Alle andere collega’s, klasgenoten, familie en vrienden konden via de livestream alle gebeurtenissen volgen.

Mbo ambassadeur - beste student 2021
Alle genomineerde studenten – van iedere onderwijslocatie – gingen de strijd aan door middel van een pitch. Student Bouwkunde, Fleur van der Zee, kwam als winnaar uit de bus. Geweldig, het was echt heel erg spannend. Ik gun het iedereen maar ik ben ontzettend blij dat ik heb gewonnensprak de winnares na afloop. Namens het Alfa-college gaat Fleur deelnemen aan de landelijke mbo- ambassadeursverkiezing, georganiseerd door Ditismbo.

Durf, moed en bewondering
Presentator Jonas van der Vlugt praatte het programma vlot aan elkaar. Tussen mooie filmpjes en de uitreiking van awards door was er even een moment tot bezinning. Oud-student van het Alfa-college, spoken word-artist en stadsdichter Myron Hamming nam de zaal en de kijkers thuis mee in een reis waarbij durf, moed, doorzettingsvermogen, ontwikkeling en bewondering centraal stond.

Beste docent
De prijs voor Beste docent werd uitgereikt aan Jan Jaap Breukelman, docent Uniformberoepen op de onderwijslocatie Kardinge. De jury: “Jan Jaap is zeer vernieuwend bezig en sluit met zijn filmpjes en innoverende lessen aan bij de belevingswereld van de studenten".

Beste medewerker
Nieuw dit jaar was de toevoeging Beste medewerker. “Zonder deze collega's zou wij ons Mega Belangrijke Onderwijs niet mogelijk kunnen maken”, sprak de jury. Ineke Doornink, medewerker Petit Café uit Hoogeveen ging er met de wist vandoor dankzij haar gastvrijheid, enthousiasme en creativiteit.

Beste leerbedrijf
Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf werd bekroond als Beste leerbedrijf van het Alfa-college, vanwege de persoonlijke benadering naar de studenten toe. Ze betrekken docenten en studenten bij alle recente ontwikkelingen op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen en circulair bouwen.

Beste praktijkopleider
Jannes Klaassen, praktijkopleider bij ’s Heeren Loo in Bedum won in de categorie Beste praktijkopleider. Hij blinkt volgens de jury uit in persoonlijke aandacht voor de student en heeft een mooie begeleidingsvisie.

Beste student buitencategorie
Mouctar Bah kwam toen hij twintig was vanuit Guinee naar Nederland. Heeft heel hard gewerkt om snel in te burgeren, heeft zijn mbo-diploma behaald en is inmiddels aan het werk in de elektrotechniek.

Aftermovie 2021
Geniet met ons na van een fantastische middag.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed