Alfa-college
Hardenberg

Studenten maken kerstvoorstelling Höftekerk Hardenberg

De studenten en hun docenten na afloop van de try-out

Op woensdag 21 en donderdag 22 december schitterden onze studenten in de kerstvoorstelling ‘Op reis naar het licht’ in de Höftekerk in Hardenberg. De voorstelling van woensdag was speciaal georganiseerd voor ouderen in de omgeving en tevens een try-out. “We hebben nu al kunnen voelen hoe het is om voor publiek te spelen en het ging goed!” Zo spraken Kim van Lutterveld en Ella de Jong na afloop. Zo’n twintigtal senioren gaf gehoor aan de oproep die eerder via verzorgingshuizen in Hardenberg en op social media werd verspreid. Daarnaast zaten ook studenten die donderdag stagelopen in de kerkbanken.

Op donderdag kregen alle andere studenten en medewerkers de kans om de voorstelling te zien. “Student Kim glundert. “Ik ben zo trots op iedereen! Het was een fijne groep om mee te werken.” Ook Ella de Jong is meer dan tevreden. “Officieel ben ik geen student meer, ik ben al afgestudeerd. Maar toen de docent mij vroeg of ik mee wilde doen, hoefde ik daar niet over na te denken.“Totaal hielpen meer dan veertig van onze studenten uit verschillende opleidingen mee aan de voorstelling. Ze stonden op het toneel, deden mee aan zang en dans of bouwden mee aan het decor.

Persoonlijke verhalen
Input voor de voorstelling kregen docenten Marjolein Brunink, Daniëlle Baljuw en Dianne Meesters van de studenten zelf. Zo deelden de jongeren hun persoonlijke verhalen over eenzaamheid, zorgen en verdriet. De creatieve docenten brachten alle ervaringen samen tot een mooi verhaal waarin jongeren die het moeilijk hebben elkaar opzoeken en samen weer het licht van de toekomst zien.

Docent Marjolein Brunink: “We zijn blij en trots dat we samen met studenten een mooie kerstvoorstelling in elkaar hebben gezet. Naast dat het erg leuk is om te doen, zorgt zo’n voorstelling echt voor verbinding! We kijken terug op een paar succesvolle dagen.”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed