Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Opleiding Alfa-college ontvangt 1,2 miljoen euro

Eerste prijs Nederlandse Onderwijspremie

De opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent van het Alfa-college heeft met een bedrag van 1,2 miljoen euro de eerste prijs van de Nederlandse Onderwijspremie ontvangen. Deze premie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) werd tijdens het ComeniusFestival uitgereikt en is de hoogste onderscheiding in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs. 

De Nederlandse Onderwijspremie bedraagt in totaal 7,5 miljoen euro en wordt bij mbo, hbo en wo verdeeld over de drie genomineerde teams die een initiatief hebben ontwikkeld dat heeft geleid tot verbetering van het onderwijs. 

“We zijn supertrots dat we deze eerste prijs hebben gewonnen. Met ons team hebben we hier hard voor gewerkt”, zegt Carlien Klaassens, onderwijskundig teamleider bij de opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent van het Alfa-college.Interculturele coach – Onderwijsassistent
Deze niveau 4 BBL-opleiding tot onderwijsassistent van het Alfa-college draait om de begeleiding van leerlingen en hun ouders in het onderwijs. De interculturele coach zorgt ervoor dat leerlingen die opgroeien tussen twee culturen kansrijk kunnen opgroeien en leren. Deze coach is op het gebied van culturele diversiteit een belangrijke schakel, bruggenbouwer tussen onderwijs, gezinnen en organisaties. De beoordelingscommissie van de Nederlandse Onderwijspremie beoordeelt het onderwijsinitiatief en onderwijsteam van Interculturele coach – Onderwijsassistent als ‘zeer goed’. De commissie is bovendien erg positief over de maatschappelijke relevantie van dit initiatief.
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed