Alfa-college

Admiraal de Ruyterlaan

Welkom op onze locatie. Je vindt hier een uitgebreid aanbod van opleidingen op het gebied van Techniek en Gebouwde omgeving en creatieve opleidingen zoals Meubel & Interieurdesign en de Fashion opleidingen. We hebben het Makerlab waar iedereen gebruik van kan maken om aan de slag te gaan met high tech-apparatuur. 
Daarnaast bieden we op onze locatie de Beroepshavo Marketing en Techniek aan en is hier VAVO en Educatie en inburgering gevestigd.

Er zijn open theorieruimten en onze praktijklokalen zijn uitgerust met moderne machines en up-to-date faciliteiten zodat je je goed kunt voorbereiden op je toekomstig beroep of vervolgopleiding. We werken nauw samen met het bedrijfsleven en brancheorganisaties. Daarnaast zijn de thema's energietransitie en duurzaamheid verweven in het onderwijs. Er is een gezellige, uitnodigende sfeer.

Je bereikt de Admiraal de Ruyterlaan heel gemakkelijk met het openbaar vervoer en de locatie is op loopafstand van Centraal station Groningen.

 
Bezoekadres
Admiraal de Ruyterlaan 2
9726 GR Groningen
Telefoonnummer: 050-5973400
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Welkom op de Admiraal de ruyterlaan

Sluiten

Beste student,

 

Wat leuk dat je straks bij ons gaat starten met een nieuwe opleiding! We hopen dat het een groot succes wordt en dat je over een tijdje met een tevreden gevoel de school weer verlaat, mét een diploma op zak. Maar dat is later, je staat nu pas aan het begin: een nieuwe school, nieuwe gezichten, een nieuwe omgeving, best spannend allemaal! Wat kun je van ons verwachten en wat verwachten wij als school van jou? Deze locatie wegwijzer maakt het een stukje makkelijker om snel te wennen op je nieuwe school. 

 

Waar kun je nog meer informatie vinden?

Op AlfaConnect vind je altijd de meest actuele informatie over het Alfa-college. Informatie over je eigen opleiding staat in de studiegids die in je in de introductieweek krijgt. Tijdens de opleiding krijg je een mentor aan wie je al jouw vragen over de studie kunt stellen. Maak daar gebruik van, want ze helpen je graag!

 

We wensen je een hele goede tijd op onze locatie.

 

Namens alle medewerkers,

 

Sander Kalsbeek

 

Regiodirecteur Admiraal de Ruyterlaan,Groningen

 • Locatiefilmpjes

  Maak kennis met de locatie

 • Voorzieningen Admiraal de Ruyterlaan

  Servicepunt

  Als je het gebouw binnen stapt via de hoofdingang, zie je meteen het Servicepunt. Hier kun je terecht voor al je vragen, bijvoorbeeld over het aanvragen van een gratis kluisje, lokalen of adreswijzigingen. Het Servicepunt verwerkt ook de persoonlijke gegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van studenten aan overheidsinstellingen. Meestal kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden. Lukt dit niet, dan krijg je binnen enkele dagen antwoord per mail.

  Het Servicepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Je kunt het Servicepunt bereiken via tel. 050-5973400 of [email protected].

   

  ICT-servicepunt

  Ben je je wachtwoord vergeten, heb je vragen over AlfaConnect of wil je een ICT-storing melden? Ga dan naar het ICT-servicepunt in de centrale hal of bel 088-3341234. Het ICT-servicepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. 

   

  Kluisjes

  Voor het opbergen van je persoonlijke spullen kun je gratis een elektronisch kluisje aanvragen bij het Servicepunt. Dit zijn kluisjes die je kunt openen met een app op je telefoon. Voor deze kluisjes rekenen wij geen borg. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, zijn we bevoegd om de kluisjes hierop te controleren. 

    

  Meet & Eat

  Gezond eten, elkaar tijdens het werk ontmoeten en in alles focussen op duurzaamheid. Dat is het Meet & Eat concept van het Alfa-college. Het schoolrestaurant is iedere dag tussen 8.00-14.30 uur open. Je kunt hier onder andere belegde broodjes, soep, salades en sapjes kopen en je vindt er een gratis watertappunt. Op maandag tot en met donderdag kun je op aanvraag ook een warme maaltijd bestellen. Deze maaltijd wordt rond 17.00 uur geserveerd. 

  Is de catering niet aanwezig en heb je trek? Dan kun je altijd terecht bij de automaten in de hal


  Stilteruimte 

  De stilteruimte is een plek waar je je even terug kunt trekken uit de drukte van de dag. Hier is ruimte voor rust, bezinning en/of gebed en voor wat jou beweegt: verdriet, vreugde of even helemaal niks. Je vindt de stilteruimte op de 3e etage van de D-vleugel.

   

  Kolfruimte

  In de school is een kolfruimte met koelkast aanwezig, zodat je een rustige plek hebt om te kolven als je borstvoeding geeft. Wil je hiervan gebruik maken? Geef dit aan bij het Servicepunt.

   

  Bereikbaarheid 

    

  Openbaar vervoer

  Als je reist met het openbaar vervoer, neem je de bus naar de halte ‘Paterswoldseweg’. Vanaf hier is het ruim 10 minuten lopen naar school. Lopen vanaf het hoofdstation kan ook: dit kost ongeveer 15 minuten. Kijk voor meer reisinformatie op 9292.nl.

    

  Fiets en brommer/scooter
  De fietsenstalling vind je achter de school. Aan de voorkant van het gebouw is een brommer- en scooterstalling. 

    

  Auto

  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij onze locatie aan de Protonstraat. Vanaf hier is het ruim 10 minuten lopen naar school. Let op: parkeer je in de wijk? Daar geldt betaald parkeren.

 • Wat heb je nodig?
  Schoolkosten: boeken, licenties, laptop, kleding
  Lees alles over Schoolkosten en studiefinanciering.

  Overige zaken
  Via Start schooljaar kun je jaarlijks tijdig zien wat je nog meer nodig hebt, bijvoorbeeld een laptop of MacBook, kleding, materialen, etc.
 • Wie is wie

  Regiodirecteur
  Sander Kalsbeek

  Opleidingsmanagers
  Gert Buisman
  Marieke Perdok
  Michel Overesch
  Esther Voortman
  Wouter Scholten
  Wolbert van Wageningen
  Marcel Werkman

  Timmerman/Elektrotechniek
  Coördinator BOL: Lizet Otten

  Bouwkunde

  Contactpersoon: Peter Jan Scheffer

  Engineering
  Coördinator: Gerko de Roo

  Engineering I&E
  Coördinator: Hylke van der Veen

  Entree (NT2) Techniek
  Coördinator: Marion Boomgaarden

  Fashion
  Coördinator: Tamara Ottens/Jariska Westervaarder

  Infra, Weg- en Waterbouw
  Coördinator BOL: Harm Jaap de Boer
  Coördinator BBL: Ad Vermonden

   

  Bouwtechniek BBL
  Contactpersoon: 
  Ad Vermonden

  Elektrotechniek 
  Coördinator BBL 2, 3 en 4: Egbert Huizinga

  Installatietechniek niveau 2, 3 en 4
  Koudetechniek niveau 2, 3 en 4
  Coördinator: Ivo Krul

  Mechatronica BBL niveau 4
  Coördinator: Stefan Jonker

   

  Interieuradviseur
  Coördinator: Agnes Boven

  Interieurvakman stofferen
  Contactpersoon: Marloes Verwoerd

  Meubel en Interieur
  Coördinator: Arjen Veldman

  Beroepshavo Marketing en Techniek
  Coördinator: Bas van der Meer /Heleen Rodenburg

  Orthopedagogen
  Eline de Haan
  Selle Walsma

  Loopbaanadviseurs
  Kwint Hovius
  Marga Kelder
  Ria Pronk
  Loes Middel
  Inge Bos

  Facilitair manager
  Eva Huizinga

  Makerlab
  Martijn van der Meijs

  Bedrijfsopleidingen/LLO

  Marieke Helder
  Paul van Zand

  Marketing & Communicatie
  Durkje van der Valle

  Schoolpastor
  Henriëtte Huizenga

   

 • Opleidingen

  Op onze locatie Admiraal de Ruyterlaan vind je opleidingen in de richting Techniek, Bouw en Infra en creatieve opleidingen zoals: Fashion Designer en Fashion Tailer, Interieuradviseur en Meubel en Interieurdesign. Ook is hier de VAVO en Educatie. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor trainingen en cursussen voor volwassenen.

  Op de locatie Protonstraat 2 bieden we de BBL-opleidingen Bouw en Infra en de specialistenopleiding Leidinggevende aan.

 • Gedragsregels

  Belangrijkste gedragsregels
  Samen leren en werken we in een verzorgd en schoon gebouw en samen zorgen we ervoor dat dit zo blijft. Met ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’.

  Afval 
  Gooi je afval in de afvalbakken.

    

  Alcohol
  Het drinken van alcoholische dranken mag alleen bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen.

  Dieren
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw.

  Eigendommen
  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigendommen van het Alfa-college mee te nemen.

  Eten, drinken, catering en evenementen
  Eten en drinken is alleen toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken en (lounge)ruimten in de gangen. In de lokalen mag je zoveel water drinken als je wilt.

  Gewenst gedrag
  Zorg ervoor dat anderen ongestoord kunnen werken en studeren, voorkom geluidsoverlast en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of van iemand anders. Bij overlast kunnen maatregelen worden getroffen, op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden bij de onderwijsovereenkomst.

  Informatiebeveiliging en integriteit
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.
   

  Kledingvoorschrift
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.

  Kluisje/locker
  Je kunt een kluisje (locker) aanvragen via het Servicepunt. Deze kunnen worden gecontroleerd.

  Openingstijden
  Het gebouw is maandag t/m vrijdag geopend van 7.30-18.00 uur. Voor enkele locaties gelden uitgebreidere openingstijden en is er avondopenstelling. 

  Parkeren voertuigen en rijwielen
  Parkeer je fiets, bromfiets, scooter, auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen.

  Posters en flyers
  Het plakken van posters, pamfletten, briefjes e.d. is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken: publicatieborden en magneetwanden.

  Rookvrije schoolomgeving
  Ons schoolterrein is rookvrij.

  Toegang gebruikers
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt van de Admiraal de Ruyterlaan hier onmiddellijk van op de hoogte stellen.

  Wapens en drugs
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden.

  Vluchtwegen en nooduitgangen
  Vluchtwegen en nooduitgangen moeten vrijgehouden worden. Hier mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.

  Calamiteit

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of als de beveiligingsmedewerker/security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers je opdracht geven om dat te doen. Zorg ervoor dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op elke verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de blusapparatuur staan.  

  Bij een calamiteit bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088-334 1300.


  Wat moet je doen bij een calamiteit
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we onze uiterste best voor. Toch kan er soms iets misgaan: een ongeval, brand, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college moet voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in een noodgeval, als je iets naars ziet gebeuren of als een ruzie uit de hand loopt.

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088-334 1300.


  Wat meld je?

  • Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt
  • Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval
  • Beschrijf het soort noodgeval
  • Vermeld het tijdstip van het noodgeval
  • Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie
  • Vertel welke actie is of wordt ondernomen
  • Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?
  • Schat in welke externe hulp er nodig is.

  Bedrijfshulpverlening
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig. Je herkent ze aan gele hesjes. Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Als de BHV’ers het nodig vinden kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op.

  Ontruiming
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is voor studenten of medewerkers. Denk aan brand, een bommelding of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen en blijf bij je  klasgenoten en je docent. Laat je spullen achter. Alleen bij ontruiming vanwege een bommelding neem je je persoonlijke spullen mee naar de verzamelplaats. Dit maakt het voor externe deskundigen gemakkelijker om te zoeken naar een eventuele bom.

    

  Instructies

  Tijdens een calamiteit moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:

  1. Volg de instructies van de docent op.
  2. Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent.
  3. Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek), volg de aangegeven vluchtroute.
  4. Help eventuele gehandicapte klasgenoten.
  5. Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider.
  6. Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond.
  7. Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!
  8. Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.).
  9. Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.
  10. Neem bij een bommelding je persoonlijke eigendommen mee.

 • MakerLab

  Het MakerLab van Alfa-college biedt de studenten van technische- en interieuropleidingen ruimte voor experimenteren en leren denken in crossovers met andere vakgebieden. Met een brede range aan apparatuur voor 'de makers', is het MakerLab een nieuwe broedplaats voor innovatief denken. Opleidingsmanager Techniek Lammert Postma: ‘Technische creativiteit is goud waard in de Nederlandse kenniseconomie.’  Lees hier meer over MakerLab

 • BPV-bureau Techniek

  Op de eerste verdieping is het BPV-bureau Techniek in lokaal B1.17. Je kunt hier terecht voor informatie en vragen over je stage ook wel BPV (BeroepsPraktijkVorming) genoemd. 

  Je kunt hier bekijken of je praktijkovereenkomst al is opgemaakt en of er wijzigingen zijn in de praktijkovereenkomst. In de meeste gevallen kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden.  Lukt dat niet, dan krijg je binnen enkele dagen antwoord per mail.

  Openingstijden en contact

  Het BPV-bureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur.

  Neem contact op met Mariecke Huisman via [email protected], tel. 088-3341986 of 06-22262981 (ook voor WhatsApp).

 • VAVO

  Bij het Alfa-college kun je terecht voor verschillende dagopleidingen in voltijd of in deeltijd voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO).

 • Educatie en Inburgering

  Educatie en Inburgering verzorgt cursussen en stages voor (anderstalige) volwassenen op veel plekken in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel.

 • Schoolrestaurant

  Ons schoolrestaurant is open van 8.00-14.30 uur. Je kunt hier pauzeren, bij elkaar zitten, genieten van een hapje en/of drankje of even rustig werken. 

  Gezond aanbod

  Een gezonde omgeving helpt je gezonder te kiezen. Naast een breed assortiment vers afgebakken broodjes, biedt het cateringteam daarom ook gezonde salades, gezond broodbeleg en gezonde dranken aan. In onze multiculturele school houden wij rekening met de wensen die je als student uit een andere cultuur kunt hebben. Ook is het mogelijk om ‘s avonds een warme maaltijd in ons schoolrestaurant te kopen. Deze reserveer je minimaal 2 dagen van te voren via het Servicepunt. 

 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.
 • Ondersteuning en begeleiding

  Ondersteuning en begeleiding Loopbaancentrum en de School als Wijk
  Als je bij het Alfa-college een opleiding volgt, word je begeleid door je studieloopbaanbegeleider. Mocht je (aanvullende) begeleiding of ondersteuning nodig hebben dan kan het Loopbaancentrum (LBC) je (verder) helpen. Zie ook je Opleidingswijzer of Studiewijzer.

  Via het Loopbaancentrum (LBC) kun je in contact komen met een loopbaanadviseur, orthopedagoog, verzuim- en kennismakingscoördinator of pastor. Het LBC werkt nauw samen met team School als Wijk.

  Contact LBC: [email protected]

  Ondersteuning en begeleiding pastor
  Bij de pastor kan je op verhaal komen. Soms heb je een luisterend oor nodig als het even niet zo goed met je gaat. Door ruzie, ziekte of zorgen kan je leven op de kop staan. Ook met vragen over het leven, relaties en geloof kan je bij haar terecht. Met de pastor kan je praten en alles wat je zegt blijft vertrouwelijk: niemand anders krijgt er over te horen. Bij de pastor is er ruimte en tijd voor ontmoeting, bezinning en reflectie, zodat je je kunt zijn wie je bent, met alle mooie kanten en schaduwkanten van je leven.

  Contact pastor: [email protected]

  Ondersteuning en begeleiding vanuit Veilige School
  Lastig gevallen worden, discriminerende opmerkingen, ongewenste aanrakingen, pesten met woorden, maar ook digitaal pesten, ongewenste uitnodigingen en aandacht, intimidatie, agressief gedrag en bedreigingen. Herken je dit? Wij noemen dit ongewenst gedrag. Het Alfa-college accepteert geen ongewenst gedrag. Meld een onveilige situatie in de school. Samen met de coördinator Veilige School kun je dit bespreken en zoeken naar oplossingen, zodat iedereen zich prettig voelt op onze school.

  Contact coördinator Veilige School: [email protected]

Kom eens langs op onze locatie Admiraal de Ruyterlaan

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed