Alfa-college

Admiraal de Ruyterlaan

Welkom op onze technieklocatie. Hier leiden we ongeveer 2.100 studenten op. Er zijn open theorieruimten, praktijklokalen vol moderne machines en er is een gezellige, open sfeer. Fieldlab Practice is hier gevestigd, net als het MakerLab, VAVO en Educatie en Inburgering. Meiden in de techniek zijn hier zeer welkom.  Je bereikt de Admiraal de Ruyterlaan heel gemakkelijk met het openbaar vervoer.

 

 


Tot 2023 is de stad Groningen door wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie

Bezoekadres
Admiraal de Ruyterlaan 2
9726 GR Groningen
Telefoonnummer: 050-5973400
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Admiraal de Ruyterlaan
 • Opleidingen

  Op de Admiraal de Ruyterlaan kun je deze opleidingen volgen: mbo-techniek, cursussen voor volwassenen, Educatie: NT2 en Inburgering.

  Het gaat om deze richtingen: Elektrotechniek, Installatietechniek, Koudetechniek, Weg- en waterbouw, Hout en meubel, Bouw, Maintenance, Mechatronica, Engineering, Interieuradviseur, MBO-productonderzoeker/HT, VAVO, Entree techniek, Educatie: NT2, Inburgering, Cursussen voor volwassenen.

  De BBL-opleidingen Elektrotechniek, Installatietechniek, Mechatronica en Koudetechniek worden ook op deze locatie aangeboden. De BBL-opleidingen Bouw & Infra worden aangeboden op de locatie Atoomweg 6b - ingang Protonstraat.


 • Fieldlab PractTICe

  PracTICe is een werk-, leer- en ontmoetingsplek voor de technische opleidingen. Via vraag en aanbod versterken onderwijs en het technisch bedrijfsleven elkaar. Studenten, docenten en het bedrijfsleven werken samen aan praktijkopdrachten. Ze zoeken naar innovatieve oplossingen en adviseren op het gebied van energie en duurzaamheid.

  PracTICe richt zich bijvoorbeeld op e-Home en e-Building, duurzame decentrale energieopwekking in en rondom particuliere woningen en publieke gebouwen.

  Gezondheid en comfortabel leven is tegenwoordig leidend voor veel technische innovaties. Bedrijfsopleidingen, EPI-kenniscentrum en Toptechniek in bedrijf zijn toonaangevende onderdelen van PracTICe.

  Practice

  PracTICe wordt ook door externe partijen gebruikt voor bijscholing, symposia, cursussen en workshops. Ook kunnen bezoekers technische demonstraties bijwonen of prototypen bekijken.

 • MakerLab

  Het MakerLab van Alfa-college biedt de studenten van technische- en interieuropleidingen ruimte voor experimenteren en leren denken in crossovers met andere vakgebieden. Met een brede range aan apparatuur voor “de makers”, is het MakerLab een nieuwe broedplaats voor innovatief denken. Opleidingsmanager Techniek Lammert Postma: ‘Technische creativiteit is goud waard in de Nederlandse kenniseconomie.’    Lees hier meer over Makerlab.

 • BPV-bureau Techniek

  Op de eerste verdieping is het BPV-bureau Techniek in lokaal A1.07. Je kunt hier terecht voor informatie en vragen over je stage ook wel BPV (BeroepsPraktijkVorming) genoemd. 

  Je kunt hier bekijken of je praktijkovereenkomst al is opgemaakt en of er wijzigingen zijn in de praktijkovereenkomst. In de meeste gevallen kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden.  Lukt dat niet, dan krijg je binnen enkele dagen antwoord per mail.

  Openingstijden en contact

  Het BPV-bureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur

  t: 088-3341189
  e: c.drenth@alfa-college.nl 

 • VAVO

  Bij het Alfa-college kun je terecht voor verschillende dagopleidingen in voltijd of in deeltijd voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO):

  • eenjarige vmbo theoretische leerweg
  • eenjarige havo tweede fase
  • eenjarige vwo tweede fase

  VAVO biedt alleen bovenbouwopleidingen aan.

  Er zijn drie groepen studenten bij VAVO:

  1. Sprintleerlingen met een volledig pakket (vmbo-tl, havo of vwo)
  2. Gezakte leerlingen op maximaal vier vakken (vmbo-tl, havo of vwo)
  3. Certificaatleerlingen: herprofileerders of leerlingen die in deeltijd, verspreid over twee jaar, een diploma willen halen (vmbo-tl, havo of vwo).
 • Educatie en Inburgering

  Educatie en Inburgering verzorgt cursussen en stages voor (anderstalige) volwassenen op veel plekken in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel:

  • taal- of rekencursus
  • inburgering 
  • inburgeren in combinatie met werken aan een mbo-diploma
  • staatsexamen
  • taalstages
  • cursussen voor medewerkers (Nederlands, rekenen en/of digitale vaardigheden).

  Contact

  t: 0800-8100
  e: educatie@alfa-college.nl

 • Schoolrestaurant

  Ons schoolrestaurant is open van 8.00-15.00 uur. Je kunt hier pauzeren, bij elkaar zitten, genieten van een hapje en/of drankje of even rustig werken. 

  Gezond aanbod

  Een gezonde omgeving helpt je gezonder te kiezen. Naast een breed assortiment vers afgebakken broodjes, biedt het cateringteam daarom ook gezonde salades, gezond broodbeleg en gezonde dranken aan. In onze multiculturele school houden wij rekening met de wensen die je als student uit een andere cultuur kunt hebben. Ook is het mogelijk om ‘s avonds een warme maaltijd in ons schoolrestaurant te kopen. Deze reserveer je via het Servicepunt. 

Agenda