Alfa-college

Boumaboulevard

Volg je studie naast het stadion van FC Groningen. Op deze imposante, moderne locatie vind je veel opleidingen en het College van Bestuur werkt hier. Er zijn ongeveer 2.300 studenten.

 

 

Tot zeker halverwege 2024 is de stad Groningen door vooral wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit kan gevolgen hebben voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie.

Bezoekadres
Boumaboulevard 573
9723 ZS Groningen
Telefoonnummer:  050-5973000
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Boumaboulevard

Maak kennis met de locatie Boumaboulevard

 • Locatiefilmpje

  Maak kennis met de locatie

   

 • Wegwijs op je locatie

  Servicepunt

  Als je het gebouw binnenstapt, zie je meteen het Servicepunt. Hier kun je terecht met al je vragen, bijvoorbeeld over lokalen, gevonden voorwerpen of een adreswijziging. Het Servicepunt verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten,  registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. Meestal kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden. Lukt dit niet, dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord per mail. 

  Het Servicepunt is open van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en kun je bereiken via 050-5973000 of [email protected]
   
  Kluisje/locker   
  Je kunt gratis een locker huren bij het Alfa-college, zodat je je waardevolle spullen veilig kunt opbergen. Je vraagt deze aan bij het Servicepunt en krijgt dan een pas waarmee je jouw locker kunt openen en sluiten. Ben je je pas kwijt? Dan brengen we de kosten van €5,- voor een nieuwe pas bij je in rekening.

  Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school zijn, mogen we de lockers hierop controleren. 
   
  ICT-servicepunt  
  Ben je je wachtwoord vergeten, heb je vragen over AlfaConnect of wil je een ICT-storing melden? Ga dan naar het ICT-servicepunt in de centrale hal of bel 088-3341234. Je kunt er ook terecht met vragen over printen met je pas, problemen met je laptop, tablet of smartphone.
   

  Bereikbaarheid

  Openbaar vervoer  
  Je kunt de school perfect met het openbaar vervoer bereiken. Vanaf station Europapark hoef je maar een paar minuten te lopen en er stoppen meerdere bussen voor de deur. Kijk voor meer informatie op 9292.nl

  Fiets en scooter
  Onder het gebouw is een fietsenstalling waar je je fiets prima kwijt kunt. De fietsenstalling is bewaakt, maar het Alfa-college is niet verantwoordelijk voor diefstal van of beschadigingen aan je fiets. Kom je met de scooter? Zet die dan op het openbare terrein aan de voorkant van het gebouw. Hier is ook genoeg ruimte voor fietsen. Fietsen en scooters die tegen het gebouw staan worden verwijderd.  

  Auto  
  Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in de parkeergarage onder de Jumbo of op de parkeerterrein P2. Je kunt ook parkeren op Transferium Euroborg P3, ten zuiden van de A7 aan de Bornholmstraat. Het is dan nog vijf minuten lopen naar de Boumaboulevard.

  Let op: al deze parkeermogelijkheden zijn betaald parkeren. Op Transferium P3 is het alleen gratis parkeren indien je verder reist met de P+R bus. Reis je niet verder, dan geldt het normale tarief van € 1,50 per uur tot een maximum dagtarief van € 20,-.

  Stilteruimte

  Heb je behoefte aan een moment van stilte? We hebben een stilteruimte voor je ingericht zodat je je even kunt terugtrekken uit de drukte van alledag. Deze ruimte is te vinden op de begane grond: 0.36. Je kunt de ruimte gebruiken op een manier die voor jou past: nadenken, bidden, gewoon even stil zijn of emoties een plek geven.
   

  Schoolrestaurant

  Zin in een lekker broodje, soepje of sapje of even gezellig bij elkaar zitten? Dat kan in ons schoolrestaurant Meet & Eat! Ons cateringteam staat elke dag van 8:00-15:00 uur voor je klaar met een breed assortiment eten en drinken, met zowel koude als warme producten. Ook is er een gratis watertappunt. Op alle verdiepingen zijn er verder automaten voor koffie en thee te vinden. Je kunt alleen met je pinpas contactloos betalen.
   
  Studentenlunches
  Vier keer paar jaar wordt er op school een ‘Studentenlunch’ georganiseerd. Tijdens deze lunch ga je met medestudenten in gesprek met de directeur. Dit geeft je de mogelijkheid om thema's bespreekbaar te maken, je vragen te stellen, maar ook om de directeur antwoord te geven op vragen die haar bezig houden. Zodat er wederzijds aandacht is voor belangrijke en actuele onderwerpen. 
   

  StudentenArena's

  Per opleiding worden er regelmatig StudentenArena’s georganiseerd. Tijdens een StudentenArena ga je het gesprek aan met medestudenten, docenten of andere onderwijsmedewerkers om belangrijke thema’s binnen de opleidingen te bepalen. Hierdoor leren we van elkaar, bepalen we belangrijke thema’s en wisselen we ideeën uit om de opleidingen en de bestaande voorzieningen hierbinnen verder te verbeteren. Laat je stem horen!

  Algemene informatie

  Bekijk hier de Locatiewegwijzer met algemene informatie voor alle locaties.
 • Wie is wie
  Regiodirecteur 
  Dhr. J. Grobbée

  Facilitair manager  
  Mw. C. Lanting-Kiewiet

  Servicepunt 
  Mw. B. Buijvoets 
  Mw. J. Kuik
  Mw. K. Drommel 
  Dhr. E. van der Laan
  [email protected]

  Loopbaancentrum  
  [email protected]

  Schoolpastor  
  Dhr. M.O. Stevens

  Coördinator Veilige school
  Dhr. J. van Gerrevink  

  Bureau internationalisering (internationale activiteiten)
  [email protected]

  Sportcoördinator  
  Dhr. J. Noordveld
 • Lestijden
   1e lesuur:   8.00 - 8.30  
   2e lesuur:   8.30 - 9.00  
   3e lesuur:   9.00 - 9.30  
   4e lesuur:   9.30 - 10.00  
   5e lesuur: 10.00 - 10.30   
   6e lesuur: 10.30 - 11.00  
   7e lesuur: 11.00 - 11.30  
   8e lesuur: 11.30 - 12.00  
   9e lesuur: 12.00 - 12.30  
  10e lesuur: 12.30 -13.00  
  11e lesuur: 13.00 - 13.30  
  12e lesuur: 13.30 - 14.00  
  13e lesuur: 14.00 - 14.30  
  14e lesuur: 14.30 - 15.00  
  15e lesuur: 15.00 - 15.30  
  16e lesuur: 15.30 - 16.00  
  17e lesuur: 16.00 - 16.30 
  18e lesuur: 16.30 - 17.00 uur

  Aan het begin van je schooljaar krijg je je eigen lesrooster waar ook je pauzes in staan. Elke periode (van 10 weken) krijg je een nieuw rooster. 
 • Opleidingen

  Op de Boumaboulevard vind je de volgende opleidingen:

  - Commerciële opleidingen
  - Economie & Administratie
  - Handel & ondernemen 
  - Financiële opleidingen
  - ICT
  - Logistiek  
  - Marketing en Communicatie
  - Juridisch
  - Media en vormgeving
  - Office- en managementsupport
  - Entree Detailhandel en Logistiek (NT2)

 • Gedragsregels
  Belangrijkste gedragsregels
  We zijn met elkaar verantwoordelijk voor het samen leven in een verzorgd en schoon gebouw. Het uitgangspunt hierbij is altijd ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’.  
   
  Afval
  Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.  

  Alcohol
  Het nuttigen van alcoholische dranken is alleen toegestaan bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen. 

  Dieren
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw. 

  Eigendommen
  Je bent persoonlijk verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming goederen van het Alfa-college mee te nemen.   
   
  Eten, drinken, catering en evenementen
  Eten en drinken is toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken of (lounge)ruimten in de gangen. In lokalen mag je zoveel water drinken als je wilt. 

  Gewenst gedrag
  Zorg er voor dat een ander ongestoord kan werken of studeren, probeer geluidsoverlast te voorkomen en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of die van iemand anders.  
  Bij ernstige ordeverstoring kunnen maatregelen worden getroffen, op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden behorend bij de onderwijsovereenkomst. 

  Informatiebeveiliging en integriteit
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.  

  Kledingvoorschriften
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.. 

  Kluisje/locker
  Vraag een locker aan via het Servicepunt. Lockers kunnen preventief en op verdenking worden gecontroleerd. 

  Openingstijden
  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Voor enkele locaties gelden uitgebreidere openingstijden, waaronder avondopenstelling.  

  Parkeren voertuigen en rijwielen

  Zet je fiets, scooter of parkeer je auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen.
   
  Posters en flyers 
  Het plakken van posters, pamfletten, briefjes e.d. is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken  (publicatieborden en magneetwanden). 
    
  Rookvrije schoolomgeving 
  Onze school heeft een rookvrij schoolterrein.  

  Toegang gebruikers  
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt van de Boumaboulevard hier onmiddellijk van op de hoogte stellen. 
   
  Veiligheid en calamiteiten 
  In verband met de veiligheid worden vluchtwegen en nooduitgangen vrijgehouden. Op deze plaatsen mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.   

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of wanneer daartoe opdracht gegeven wordt door de beveiligingsmedewerker/security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers.
  Zorg dat je weet waar je naar toe moet bij een calamiteit. Op elke verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de plaats van blusapparatuur vermeld zijn.   

  Bij een calamiteit bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088 - 334 1300. 
   
  Calamiteit
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets mis gaan, zoals een ongeval, brand,  explosie of zelfs een bommelding.   

  Net als andere organisaties, moet het Alfa-college voorbereid zijn op dat soort noodgevallen. Hieronder lees je wat jij dan moet doen. Stel, je ziet iets naars gebeuren. Iemand raakt gewond, of er ontstaat brand, of een ruzie loopt uit de hand.    

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088 - 334 1300. 
   
  Wat meld je?
  - Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt  
  - Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval 
  - Beschrijf het soort noodgeval 
  - Vermeld het tijdstip van het noodgeval 
  - Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie 
  - Vertel welke actie is of wordt ondernomen 
  - Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?  
  - Schat in welke externe hulp er nodig is. 

  Bedrijfshulpverlening
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners aanwezig (BHV’ers). Je herkent ze aan gele hesjes. Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Als de BHV’ers het nodig vinden, kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op. 
   
  Ontruiming
  Een ontruiming vindt plaats als het noodgeval gevaar oplevert voor studenten of medewerkers. Denk aan brand, een bommelding of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen en blijf bij je klasgenoten en je docent. Laat je spullen achter.
   
  Instructies
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:  
  1.  Kom gedisciplineerd de instructies van de docent na
  2.  Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent
  3.  Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek) en houd je  aan de aangegeven vluchtroute
  4.  Help eventuele gehandicapte klasgenoten
  5.  Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider
  6.  Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond
  7.  Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!
  8.  Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.)
  9.  Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.

  Wapens en drugs 
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden in iedere vorm en hoeveelheid.
 • Projectbureaus

  Samenwerken met onze Projectbureaus, wat levert het op?

  Onze opdrachtgevers willen resultaatgerichte en gemotiveerde studenten die kwaliteit leveren in hun vakgebied. Zij laten onze studenten in een reële werkomgeving praktijkervaring opdoen door hen te laten werken aan opdrachten met een zichtbaar resultaat. De student ontwikkelt zo zijn competenties en de opdrachtgever ontvangt een concreet product dat belangrijk is voor zijn bedrijf.

  Meer….waarde

  De projectbureaus werken graag mee aan het realiseren en verbeteren van verbindingen tussen onze opleidingen en uw bedrijf of organisatie. Zo kunnen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen. Wij begeleiden en coachen de studenten. U geeft hen de aandacht die nodig is voor hun leersituatie in een professionele werkrelatie.  

  Samenwerken werkt

  Heeft u een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met u of een project haalbaar is en of het uitgevoerd moet worden door studenten van een of meerdere studierichtingen.

  ICT & Applicatieontwikkeling

  Francisca Fouchier
  [email protected]
  tel. 088–3342388 / 06-204 46 859

  Secretarieel

  Sjoerd Jan Burgsma
  [email protected]
  tel. 088-3341087

  Marketing & Communicatie

  Dirk Jan Walma
  [email protected]
  tel. 088-3341431

  Mediavormgeving

  Inge van Apeldoorn
  [email protected]
  tel. 088-3341052

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed