Alfa-college

Boumaboulevard

Volg je studie naast het stadion van FC Groningen. Op deze imposante, moderne locatie vind je veel opleidingen en het College van Bestuur werkt hier. Er zijn ongeveer 2.300 studenten.

 

 

Tot 2023 is de stad Groningen door vooral wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie.

Bezoekadres
Boumaboulevard 573
9723 ZS Groningen
Telefoonnummer:  050-5973000
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Boumaboulevard
 • Opleidingen

  Op de Boumaboulevard vind je de opleidingen: Financiële en Juridische opleidingen, Detailhandel, Commerciële opleidingen, ICT,  Logistiek, Marketing en communicatie, Mediavormgever, Mode en styling, Office- en managementsupport (Secretariële opleidingen), Toerisme niveau 2 en Entree-opleidingen.


 • Locatiegids Boumaboulevard
  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle eerstejaarsstudenten een gedrukt exemplaar van de locatiegids. De locatiegids is vooral bedoeld om de studenten wegwijs te maken op de school. Ook de vakantieplanning, lestijden en de in te leveren documenten voordat je met een opleiding kan beginnen, zijn in de locatiegids opgenomen.
 • Servicepunt

  Het Servicepunt en het ICT-servicepunt vind je direct bij de ingang. Je bereikt het Servicepunt via tel. 050-5973000 en je kunt een appje sturen naar: 06-57524052.

  Bouma Servicepunt 640 px
 • Open atelier
  In het Open atelier komen studenten, docenten en creatievelingen met verschillende achtergronden samen. Elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.30 werken zij in B2.02 aan hun artistieke ontwikkeling. Alleen of gezamenlijk, maar altijd onder het motto: ‘Iedereen kan van elkaar leren’. Het Alfa-college stelt de faciliteiten en materialen beschikbaar. In het Open Atelier kan er onder andere gewerkt worden met drukpersen, naaimachines, fotocamera’s, mini-stopmotioncabines en meer. En natuurlijk zijn er de traditionele teken- en schildermaterialen. Ook wordt er met enige regelmaat een workshop of excursie georganiseerd. Iets voor jou? Stuur een mail naar coördinator Roos Lechner via r.lechner@alfa-college.nl en je bent van harte welkom om kennis te maken!
 • Projectbureaus

  Samenwerken met onze Projectbureaus, wat levert het op?

  Onze opdrachtgevers willen resultaatgerichte en gemotiveerde studenten die kwaliteit leveren in hun vakgebied. Zij laten onze studenten in een reële werkomgeving praktijkervaring opdoen door hen te laten werken aan opdrachten met een zichtbaar resultaat. De student ontwikkelt zo zijn competenties en de opdrachtgever ontvangt een concreet product dat belangrijk is voor zijn bedrijf.

  Meer….waarde

  De Projectbureaus werken graag mee aan het realiseren en verbeteren van verbindingen tussen onze opleidingen en uw bedrijf of organisatie. Zo kunnen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen. Wij begeleiden en coachen de studenten. U geeft hen de aandacht die nodig is voor hun leersituatie in een professionele werkrelatie.  

  Samenwerken werkt

  Heeft u een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met u of een project haalbaar is en of het uitgevoerd moet worden door studenten van een of meerdere studierichtingen.

  Interieuradviseur

  Agnes Boven
  am.boven@alfa-college.nl
  tel. 06-22755982

  ICT & Applicatieontwikkeling

  Francisca Fouchier
  info@xternit.nl
  tel. 088–3342388 / 06-204 46 859

  Secretarieel

  Sjoerd Jan Burgsma
  sj.burgsma@alfa-college.nl
  tel. 088-3341087

  Marketing en Communicatie

  Dirk Jan Walma
  dj.walma@alfa-college.nl
  tel. 088-3341431

  Mediavormgever

  Inge van Apeldoorn
  ief.vapeldoorn-vandenbergh@alfa-college.nl
  tel. 088-3341052