Alfa-college

Kardingerplein

Welkom op het Kardingerplein. Je vindt het Alfa-college in sportcentrum Kardinge. Alle opleidingen Uniformberoepen van het Alfa-college worden hier gegeven.


 

Tot 2023 is de stad Groningen door wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie.

Bezoekadres
Sportcentrum Kardinge 1e verdieping, Kardingerplein 1
9735 AA Groningen
Telefoonnummer: 050-5958100
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 7:00 - 21:00 uur zaterdag en zondag 10:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Kardingerplein

ik leer Direct het vak in de praktijk

Ik leer het vak direct in de praktijk

Sluiten
Direct het vak leren in de praktijk, dat doe ik bij mijn opleiding Beveiliging. Het is een opleiding waarvoor je veel discipline moet hebben. Het is hard werken voor de theorie en in de praktijk. De sportlessen op school zijn pittig en best zwaar. Maar je leert veel, bijvoorbeeld over aanhoudingstechnieken. Ook krijgen we Duits.

Hiervoor zat ik op de Loot-school van het H.N. Werkmancollege. Ik combineerde school met voetbal. Gedisciplineerd werken ben ik dus wel gewend. Het komt voor dat je stageloopt bij een evenement waar je 12 uur achter elkaar moet staan. Dat hoort ook bij je toekomstige beroep.

Ik vind het hartstikke leuk, omdat ik op veel verschillende plaatsen kom en met verschillende mensen te maken hebt. Laatst maakte ik stage-uren op een dancefeest in Rotterdam en we gaan met veel studenten naar Oerol op Terschelling. De docenten hebben zelf werkervaring in de praktijk, zoals de politie, de Marechaussee en de beveiligingsbranche.

Jaïrzinho Leirissa
student Beveiliging
 • Opleidingen

  Op het Kardingerplein vind je alle opleidingen Uniformberoepen van het Alfa-college.

 • Servicepunt

  Het Servicepunt is op Kardingerweg 48. Als je het gebouw binnenstapt, zie je direct het Servicepunt. Hier kun je terecht voor informatie en vragen. Bijvoorbeeld hoe je bij een bepaald lokaal kunt komen, voor gevonden voorwerpen of adreswijzigingen.

  Het Servicepunt:
  - verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten
  - registreert nieuwe aanmeldingen
  - levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen

  In veel gevallen kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden. Lukt dit niet? Dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord per mail.

  Openingstijden en contact

  Het Servicepunt is van 08.00 tot 16.30 uur geopend en is bereikbaar op telefoonnummer 050-5958100.


 • Faciliteiten
  We maken gebruik van de faciliteiten van het sportcentrum en de omgeving, zoals de dojo, de sporthal en de Kardingeberg. Met deze voorzieningen kunnen we het onderwijs optimaal vormgeven. Daarnaast werken we intensief samen met de locatie van Sport en Bewegen, aan de Kardingerweg, waar de centrale onderwijsvoorzieningen zijn georganiseerd, zoals het Servicepunt, het roosterbureau, beheer en catering.