Alfa-college
Groningen | Assen | Hardenberg

Diversity Day op het Alfa-college

Op alle locaties van het Alfa-college wordt tussen 10 en 14 oktober een Diversity Day georganiseerd. Op deze dag staat er een regenboogvlag voor de deur en vinden er allerlei activiteiten plaats met als thema tolerantie en respect. Zo willen we laten zien dat verschillen tussen mensen er mogen zijn.

Diversiteit in onze samenleving, en dus ook op scholen, neemt toe. Voor ons is het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is. En kan worden wat hij of zij wil. Binnen het mbo-onderwijs is er veel aandacht voor dit thema. Het is de tweede keer dat we een Diversity Day organiseren. Overal staan regenboogvlaggen, worden armbandjes uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Elke locatie vult het programma verder op haar eigen manier in. Hierin wordt o.a. samengewerkt met Discriminatie Meldpunt Groningen.

Mooiere school
"Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere school. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet." Aldus Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed