Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Cursisten Alfa-college winnen TaalHelden Publieksprijs

Onze cursisten Henk Bruinink en Henk Bijholt hebben dinsdag 3 maart de landelijke TaalHelden Publieksprijs gewonnen. Henk en Henk kregen de meeste stemmen van het publiek en wonnen daarmee als duo deze categorie. De TaalHeldenprijs is door de Stichting Lezen & Schrijven in het leven geroepen om mensen en organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor het terugdringen én voorkomen van laaggeletterdheid.

“We zijn blij, verrast en trots met het winnen van de Publieksprijs”, zeggen Henk Bruinink en Henk Bijholt.

Henk en Henk
Samen met het WIJ-team Oosterpark hebben we de Henken aangemeld voor de TaalHeldenprijs. Hun werkgever Iederz (sociaal leer- en werkbedrijf van de gemeente Groningen) geeft ze alle ruimte en tijd om lessen te volgen en aan de slag te zijn als taalambassadeur. Bij ons volgden de heren een dagdeel per week taal- en computerlessen. Daarnaast werken ze bij Taalhuis Oosterpark nog een ochtend met een WIJ-medewerker aan hun taal en computervaardigheden. Dit mogen ze onder werktijd doen omdat hun werkgever Iederz het belangrijk vindt dat hun medewerkers zich ontwikkelen.

DigiTaalBeter
Het innovatieproject DigiTaalBeter van het Alfa-college was ook genomineerd voor een landelijke Taalheldenprijs, maar viel zodoende niet in de prijzen. Dit project is een samenwerking tussen verschillende onderwijsteams. Voor DigiTaalBeter kregen onze studenten ‘echte’ opdrachten op het gebied van laaggeletterdheid.


Betrokkenen van DigiTaalBeter 


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed