Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Eerste training stoppen met roken voor studenten

Afgelopen week werd in Hoogeveen de allereerste training ‘Stoppen met roken’ van Allen Carr voor studenten gehouden. Op 4 februari vond deze training plaats in de Ambiance aan de Voltastraat.

Methode
De methode bestaat uit een training van vier uur of twee trainingen van twee uur in een groep van maximaal 20 deelnemers per locatie. Voor studenten van het Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg vindt de training in februari plaats. De locaties in Groningen volgen in maart (Kluiverboom en Kardinge) en april (Bouma en Ruyt).

Inhoud en succes
Het komt niet vaak voor dat een school dit aanbiedt, maar het Alfa-college hecht waarde aan de gezondheid van studenten. De Allen Carr training wordt ervaren als een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. Wereldwijd wordt de methode in meer dan 50 landen ingezet. Het slagingspercentage van de training is hoog. De training gaat niet in op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen, maar alle redenen waarom deelnemers wel roken, worden tijdens de training tegen het licht gehouden.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed