Alfa-college

Eerste online event Alfa-college groots succes

Winnares Midya Osso
Wie is het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, de Beste student en de Beste student buitencategorie van dit schooljaar? Geen volle zaal, wel een druk bezocht kanaal: tijdens het allereerste online event van het Alfa-college werd de uitslag op dinsdagavond 7 april live via YouTube bekend gemaakt.

Alfa’s Goud: succesvol en voor het eerst online. Een verkiezingsavond waarbij de waardering uit werd gesproken voor het werkveld, de docenten en studenten van Alfa-college, maar dan in een iets andere vorm dan men gewend is. Het evenement zou in eerste instantie als verkiezingsavond georganiseerd worden in EM2 te Groningen. Een grootschalige happening die dit keer, door de huidige situatie, 100% online werd gepresenteerd. En dat is nog niet eerder voorgekomen bij het Alfa-college.

Presentator Jonas van der Vlugt schoof aan tafel bij Enno van der Werff, lid College van Bestuur. In de virtuele show bespraken zij samen alle topprestaties, aangevuld met video opnames van alle genomineerden en juryleden.

In de uitzending lichtte Enno van der Werff de keuze voor het online event toe. Hij vertelt:Juist in deze tijd vinden we het belangrijk om aandacht te geven aan de mooie, goede en positieve dingen die we met elkaar neerzetten. "En ondanks dat het online event op deze wijze grootser gevierd kon worden, is de intentie om volgend jaar Alfa’s Goud weer gewoon samen te vieren, met alle enthousiastelingen in een bomvolle zaal.”

Beste student
Alle genomineerde studenten – van iedere onderwijslocatie – gingen de strijd aan door middel van een video pitch. De 23-jarige Midya Osso werd verkozen tot Beste student van het Alfa-college. Zij volgt haar Entree-opleiding zorg in Hardenberg en viel bij de jury op vanwege haar leergierigheid en haar doorzettingsvermogen. Zoals te zien in de uitzending werd Midya op vrijdag 3 april verrast met deze overwinning.

Beste docent
De prijs voor Beste docent werd uitgereikt aan Robin van den Broeke, docent Elektrotechniek. De jury: “Robin zorgt voor verbinding tussen al zijn studenten, ondanks verschil in afkomst, cultuur of religie. Ook neemt hij zijn studenten regelmatig mee buiten de school, om praktische voorbeelden te laten zien op het gebied van techniek.”

Beste leerbedrijf
Het Martini Ziekenhuis werd bekroond als Beste leerbedrijf van het Alfa-college, vanwege het unieke leerplatform waarin mbo-studenten samenwerken met hbo-studenten. In deze periode is dit een extra hart onder de riem voor alle medewerkers in de zorg.

Beste praktijkopleider
Annemiek Mager, praktijkopleider bij Mondzorg Drenthe won in de categorie Beste praktijkopleider. Als preventieassistente leidt zij studenten tandartsassistent op. De jury uitte het enthousiasme over haar persoonlijke benadering en haar manier om een veilige en uitdagende leersituatie te creëren.

Beste student buitencategorie: taalambassadeurs
Ook cursisten Mohamed Younes en Berry Kosters werden in het zonnetje gezet. Mohamed volgt taallessen op het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan, Berry op het Alfa-college in Hardenberg. Beide cursisten tonen volgens de jury durf, lef en moed. Ook delen ze proactief hun ervaring met de taalcursussen met andere mensen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed