Alfa-college

Studenten Thomas en Thom maken corona-rap 'Samen in m'n eentje'

“Laat zien dat we ’t kunnen, studenten uit het Noorden!”. Het is één van de zinnen uit het rapnummer ‘Samen in m’n eentje’. Een nummer dat studenten Thomas (tekst en rap) en Thom (producer) samen maakten over deze corona-periode. Een positieve manier om medestudenten van Noorderpoort en Alfa-college op te roepen samen de schouders eronder te blijven zetten. “We doen dit met zijn allen, toch begint het bij jezelf.”



“Toen ik hoorde dat Alfa-college en Noorderpoort zochten naar een creatieve manier om studenten te bereiken, heb ik me gemeld”, vertelt Thomas (19), die onder de naam ‘Mossi’ al enige tijd rapnummers maakt. “Want ik dacht: er wordt zoveel over die corona-regels gezegd, dat kan toch ook op een leuke manier!” Hij vond in de 17-jarige Thom (producernaam 7gold) een ‘partner in crime’. De samenwerking voelde meteen goed, vindt ook Thom: “We hadden direct een klik, ook muzikaal. We zijn een avond gaan chillen en muziek gaan maken. En zo kwam het nummer ‘Samen in m’n eentje’ tot stand.” 

Waarom die titel? “Normaal zou je nu samen op stap gaan”, vertelt Thomas daarover. “Nu doe je veel in je eentje. Toch zijn we ook ‘samen’, want we zitten in hetzelfde schuitje.” Ook Thom beleeft dit als een bijzondere tijd. “Soms komen de muren op je af, wil je het liefst afspreken met je vrienden. Dat is lastig. Maar we weten ook waarvoor we het doen. Het gaat om gezondheid. Dus ik hou me zo goed mogelijk aan de regels, hoe moeilijk dat soms ook is.”

Track credits
Producer: 7gold
Rapper: Mossi 
Lyrics: Mossi 
Mix & Master: 7gold  
Achtergrond zangeres: Annemieke 
Videoclip: Benz Film & Animatie
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed