Alfa-college
Hoogeveen

Bouw Tiny House op waterstof gestart

Donderdag 26 november is de bouw van het Waterstof Tiny House officieel van start gegaan op het Alfa-college in Hoogeveen. Voor het mobiele tiny house wordt gebruik gemaakt van duurzame en circulaire materialen. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2021.

In het Duurzaamheidscentrum op het Alfa-college Hoogeveen waren studenten en docenten van de opleiding Bouwkunde aanwezig. Onder toeziend oog van Kees Boer, projectleider waterstofpilot gemeente Hoogeveen werden de eerste wanden in elkaar geschroefd.

Via een livestream konden belangstellenden de gebeurtenis volgen. Presentator Ilona Stille, docent op het Alfa-college, ging voor de camera in gesprek met diverse betrokkenen.

Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk sprak over het belang van deze regionale samenwerking, én over de duurzame, circulaire verbouw van ons schoolgebouw. Natuurlijk kwamen ook studenten van de Bouwkunde opleiding (Middenkaderfunctionaris Bouw) aan het woord, die enthousiast zijn dat ze aan dit mooie project mogen werken.

Volg de bouw
De bouw van het Waterstof Tiny House is te volgen via waterstoftinyhouse.nl en via Instagram.

Waterstof als brandstof
Waterstof als brandstof voor woningen is veilig, comfortabel en betaalbaar. Ook kan waterstof gebruikt worden om te voorzien in elektrische energie door het om te zetten in een brandstofcel. Om dit aan te tonen wordt in samenwerking met onder andere verschillende beroepsopleidingen de Wonen op Waterstof Tour georganiseerd met behulp van het mobiele Tiny House. Het project is een samenwerking tussen gemeente Hoogeveen, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de regio, gesteund vanuit de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe.

Over het initiatief
Het project is een gezamenlijk initiatief van het Alfa-college, gemeente Hoogeveen en Vrienden van Techniek Hoogeveen, en is gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Ook het bedrijfsleven zet expertise en netwerk in om het tiny house te realiseren, waaronder de partners Bork, H2Planet, Ten Kate Installatietechniek, Antea Group, Atelier Dutch, het Kennislab voor Urbanisme en New Energy Coalition.


Screenshot uit de livestream. Presentator Ilona Stille in gesprek met opleidingsmanager Klaas Berends.

Terugkijken
De livestream gemist? Terugkijken kan hier.

In de media

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed