Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Publieksprijs SustainaBul MBO: Alfa-college eindigt op de tweede plaats!

De winnaars voor de publieksprijs SustainaBul MBO zijn bekend! Terra heeft de publieksprijs gewonnen, Alfa-college eindigt op de tweede plaats. We feliciteren Terra van harte met deze mooie duurzame prijs, die ze ook echt verdienen!

Het Alfa-college is trots op het behalen van de tweede plaats. Het is een bewijs dat we met de studenten écht meer waarde creëren voor een betere wereld. Het Alfa-college gelooft, net als SustainaBul-initiatiefnemer ‘Leren voor morgen’, met Claudy Jongstra écht het verschil te maken. Ze is een belangrijke inspirator voor de studenten, medewerkers en het netwerk in de regio om duurzaam te denken en te doen. Naast de publieksprijs is het Alfa-college op de 5e plaats van de officiele ranking terecht gekomen, de jaarlijkse ranglijst van duurzaamheid van het Middelbaar beroepsonderwijs. 

Studenten bevinden zich op nieuwe duurzame gronden
We maken de studenten op veel manieren bewust van wat zíj kunnen bijdragen aan een betere wereld. Dit doet het Alfa-college met trots, want het is een belangrijk onderdeel van de missie. De samenwerking met kunstenaar en activiste Claudy Jongstra is hier een prachtig voorbeeld van én is tweede geworden bij de uitreiking van de Publieksprijs van SustainaBul MBO, wat ons nog trotser maakt! Door middel van het programma ‘Extended Ground’ begeven onze studenten zich met Jongstra op nieuwe gronden. De duurzame samenwerking kreeg voor studenten vorm met educatieve programma’s waarbij op dit moment zo’n 10 opleidingen zijn aangesloten. De studenten bezoeken letterlijk nieuwe gronden, zoals de externe leslocaties op het Suikerterrein in samenwerking met Terra en de biodynamisch boerderij van Claudy Jongstra.

Meer waarde creëren
Een van deze programma’s, Material Journalism, is bijvoorbeeld opgenomen in het curriculum voor mbo-studenten Junior stylist. Sophie den Heijer, tweedejaarsstudent Junior Stylist, blikt terug op een van de dagen die ze doorbracht op de Biodynamische Boerderij ‘de Kreake’ van Claudy Jongstra: ‘een dag vol prikkels, waarbij het ontwikkelen van ons zintuiglijk vermogen centraal stond. In de biodynamische tuin in Húns werden we gemotiveerd om aandacht te besteden aan de oneindige geuren, kleuren, geluiden, smaken en texturen die er te vinden waren’. Material Journalism is gericht op alternatieve perspectieven en duurzame praktijken in de textiel, mode en stylingindustrieën. Het programma sluit aan bij de ambitie van de opleiding om de meest duurzame mode opleiding van Nederland te worden en dit geldt natuurlijk ook voor het Alfa-college.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed