Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Dag van de Beroepsvitaliteit in de Zorg

Op vrijdag 12 mei vierden we de Dag van de Beroepsvitaliteit in de Zorg. We zetten de zorgprofessionals in het zonnetje, óók de potentiële. Hoe? Met een inspirerende dagprogramma voor onze zorgstudenten en die van Noorderpoort. Samen met de Vitaliteitscampus gingen de studenten aan de slag met beroepsvitaliteit op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Hiermee bieden we ze handvatten en tips om het werk in de zorg nu en later zo vitaal mogelijk uit te kunnen (blijven) voeren. In de ochtend sprak Niek van den Adel - schrijver van het boek ‘Zet de patiënt op 2’ – over Weerbaarheid en Veerkracht.


In de middag gingen onze studenten terug naar locatie Kluiverboom waar ze allemaal twee workshops volgden uit een divers aanbod. Van Yoga, Vitale gaming en tiltechnieken tot omgaan met stress, assertiever handelen en check hoe fit je bent.Op 12 mei is het Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld wordt op deze dag speciaal aandacht geschonken aan de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden in de zorgsector. Het Alfa-college en de Vitaliteitscampus hebben het thema Beroepsvitaliteit tijdens deze editie van 2023 centraal gezet.
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed