Alfa-college

Welkom terug, alumnus!

Wat is het eerste dat bij je opkomt als je terugdenkt aan het Alfa-college? Als oud-student heb je zo je herinneringen. We zijn benieuwd naar deze herinneringen. Benieuwd naar wat je nu doet en wat we in de toekomst nog voor elkaar kunnen betekenen.

Daarom houden we graag contact met jou, als alumnus!
Met jouw ervaringen die je hebt opgedaan tijdens en na je opleiding en jouw netwerk kun je iets betekenen voor alle studenten die nu een opleiding volgen of gaan volgen. Registreer je voor het alumninetwerk. Dan profiteer je namelijk van alle voordelen. Bij aanmelding ontvang je gratis toegang tot het Webinar ‘Solliciteren kun je leren’.

Meld je hier aan als alumnus!

Welkom bij ons alumninetwerk

Maar wat heb jij zelf aan het alumninetwerk?

• Gezellig bijkletsen met oud-studiegenoten en docenten.
• Handige contacten in jouw werk of voor als je werk zoekt.
• Een beroep doen op onze stagiair(e)s of startende werknemers.
• Zelf ideeën opdoen en up-to-date blijven.
• Op de hoogte zijn van interessante cursussen en opleidingen.

Misschien kun je ons zelfs helpen ons onderwijs te verbeteren met jouw tips en ideeën? Of lijkt het je leuk om een keer gastdocent, jurylid, beoordelaar of stagebegeleider te zijn? Laat het ons weten via [email protected].

“Geloven in jezelf is een keuze”

- Lees hieronder het interview met Janine Fidom, alumnus Alfa-college
 • Interview met alumnus Janine Fidom

  'Geloven in jezelf is een keuze' - Janine Fidom, alumnus Alfa-college.

  Het Alfa-college houdt graag contact met oud-studenten. Maar ook voor onze alumni zijn er voordelen om aan te sluiten bij ons alumninetwerk. We gingen in gesprek met Janine Fidom. Zij is in de zomer van 2009 afgestudeerd. Ze heeft de studies ‘Helpende welzijn’ versneld gedaan en  daarna de opleiding ‘Sociaal Pedagogisch werk’,  niveau 3 en 4.

  Wat vond je leuk aan je studie?

  Iets wat ik niet perse leuk vond, maar (vooral achteraf) wel belangrijk: het leren doelen stellen en daar gericht aan werken met een plan van aanpak. Dit is iets wat je na het behalen van je diploma niet gauw meer doet voor jezelf. Pas toen ik ouder was besefte ik me hoe belangrijk het is om doelen te blijven stellen als je dingen wilt bereiken. Vandaag de dag maak ik nog steeds SMART doelen voor mezelf én een plan van aanpak :). Het leukste hieraan vond ik vooral om te merken dat ik stappen vooruit maakte, groeide en nieuwe dingen leerde door te reflecteren op je doelen.

  Wat ik de mooiste ervaring tijdens mijn studie vond; was de reis naar Amerika voor het vrijwilligersproject ‘Best Buddies’. Ik mocht in het laatste jaar het voorzitterschap overnemen van dit mooie project. Daarvoor mocht ik samen met alle andere voorzitters (uit andere plaatsen) een midweek naar Amerika, naar een conferentie. Dat was een hele leuke en leerzame ervaring! Iets waar ik het Alfa-college nog steeds dankbaar voor ben.

  Wat doe je nu voor werk?
  Ik heb 12, 5 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt bij Vanboeijen, maar vanaf 1 december 2021 start ik bij mijn nieuwe baan. Ik ga werken bij de ZorgZaak op de cliëntenadministratie. Dan ben ik nog wel betrokken bij de zorg, maar meer vanuit de zakelijke kant.

  Daarnaast ben ik ook professioneel beroepscoach en heb ik een eigen Coachpraktijk. Als aandachtscoach help ik mensen om bewuster met hun aandacht om te gaan. Thema's als geloven in jezelf, bewuste keuzes maken en bewuster leven vind ik zo boeiend dat ik er als beroepscoach mijn specialisatie van heb gemaakt.

  Sluit je studie goed aan bij het werk wat je nu doet?
  Mijn studie sluit goed aan omdat ik in de zorgsector werk en veel bezig ben met welzijn, ook in mijn Coachpraktijk. Veel kennis, die ik opdeed bij de vakken tijdens mijn schoolperiode, kwam ik weer tegen tijdens mijn studie tot beroepscoach. Bijvoorbeeld: Methodisch werken en organisatorische vaardigheden.

  Heb je nog contact met school of studiegenoten van toen?
  Ja ik heb goed contact met een oud studiegenoot. Wij kwamen jaren later weer met elkaar in contact omdat zij mijn schoonzusje werd. Ook heb ik nog contact met mijn oud-docent Ellen van Essen. Wij zoeken elkaar regelmatig op voor samenwerkingen en dat gaat altijd heel enthousiast en energiek. Ik vind het altijd fijn om samen te werken met haar en ik ben blij we nog contact hebben. Wat ik erg leuk vond is dat we samen twee keer in de Hoogeveensche Courant hebben gestaan. Eén keer voor het ‘Best Buddies’ traject tijdens mijn studie jaren geleden. En twee jaar geleden voor het item 'die ene student'. Ellen heeft toen een heel mooi en hartverwarmend stuk geschreven, daardoor voelde ik me echt even in het zonnetje gezet.

  Welke voordelen ondervind jij zelf aan het alumninetwerk?
  Vooral netwerken en oud-studiegenoten of docenten weer tegenkomen. Daarnaast word ik door andere (loopbaan)verhalen van alumni geïnspireerd.

  Heb je na je studie nog wel eens een cursus gedaan?
  Ik heb een paar jaar geleden een Post-HBO opleiding gedaan tot professioneel beroepscoach. Verder doe ik nog steeds regelmatig cursussen om nieuwe dingen te leren en om bij te scholen.

  Zou je jezelf nog willen bij- of omscholen als er leuke en interessante cursussen voorbij komen bij het Alfa-college?
  Zeker weten; ik mag graag nieuwe dingen leren en cursussen volgen!

 • Volg ons op social media

  Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen

 • Kan ik mij later nog afmelden? 
  Wil jij je graag afmelden als alumnus? Dat kan natuurlijk. Jouw gegevens bewaren we maximaal vijf jaar en gebruiken we om jou nog eens te benaderen. Wil je geen contact meer? Mail naar [email protected]. Door je af te melden trek jij je toestemming namelijk in. Je gegevens zullen dan uit ons systeem worden verwijderd.
 • Wat gebeurt er met mijn gegevens? 

  Na 5 jaar loopt de bewaarperiode af. Op dat moment zijn we verplicht jouw gegevens te verwijderen uit ons systeem. Vóórdat deze periode afloopt, benaderen wij je voor het volgende:

  • we vragen je om toestemming om de bewaarperiode te verlengen met maximaal 5 jaar.
  • we vragen je om jouw gegevens te checken en indien nodig en gewenst aan te passen.

  Hebben we geen reactie van je ontvangen? Dan zullen we jouw gegevens niet meer bewaren. De bewaarperiode verloopt en we zijn verplicht jouw gegevens te verwijderen uit ons systeem.

  Wij verwerken persoonsgegevens van al onze studenten en externen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wil je meer weten over ons privacy statement? Je leest het hier

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed