Wil jij jezelf de Nederlandse taal meer eigen maken? We helpen je graag. Samen met Noorderpoort verzorgen wij Educatie-lessen in de gemeente Groningen, Eemsdelta, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.
Bekijk ons Educatie-aanbod, of stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected].
Ook voor een cursus rekenen en digitale vaardigheden kun je bij ons terecht. In Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel hebben we goede opleidingsplekken waar jij je deze vaardigheden eigen maakt. En weet je wat het mooie is? Al onze cursussen geven we op een locatie. Dus je leert ook écht van en met elkaar.
Graag helpen we in projecten om laaggeletterden zo goed mogelijk mee te laten doen binnen onze samenleving. Vaak worden laaggeletterden niet bereikt door reguliere inburgeringsprogramma’s. Resultaat? Leven in een sociaal isolement. En steeds verder verwijderd raken van onze samenleving. Dit mag absoluut niet gebeuren. Daarom maken wij binnen onze projecten gebruik van een mooie methode, de zogenaamde ketenaanpak. Onze vrijwilligers en professionals activeren de cursisten bij hun inburgering. Laaggeletterden krijgen volop ondersteuning.
Succesverhalen
Onze methode om laaggeletterden volop mee te laten doen aan onze samenleving werkt. En daar zijn we ontzettend blij mee. Bekijk en beluister hieronder de succesverhalen van Marjolijn en May An.
Marjolijn
May Ann
Taalhuizen
Heb je moeite met taal? In heel Nederland zijn er taalhuizen. Plekken waar mensen samenkomen om de taal bij te spijkeren.
Allereerst krijg je een test. Dit heet de Taalmeter. Hierna krijg je een gesprek en wordt er gekeken naar een passende oplossing. De ene keer is dit ondersteuning door een taalvrijwilliger. De andere keer is dit een taalcursus op bijvoorbeeld ons Alfa-college.
In de taalhuizen in ons land werken verschillende partijen samen. Wij leveren ook een mooie bijdrage. Zo zijn er op dit moment in Grootegast, Hoogeveen, Vinkhuizen en andere wijken in Groningen, verschillende taalcoördinatoren van ons aan de slag. Ook worden er nog steeds taalhuizen ontwikkeld om mensen te kunnen blijven helpen. Bijvoorbeeld in Tynaarlo, Vries, Noordenveld en De Wolden.
Tel mee met taal
Het landelijke programma ‘Tel mee met taal’ zorgt ervoor dat er nog steeds door het hele land taalhuizen worden ontwikkeld. Het zijn plekken waar iedereen die moeite heeft met taal terecht kan.
Culturele diversiteit
Doordat onze wereld steeds complexer wordt en steeds meer culturen met elkaar mengen, is er een toename aan culturele diversiteit. Dit brengt naast kansen voor de samenleving ook de nodige botsingen en uitdagingen met zich mee. Zoals de groeiende vraag van professionals naar handvatten op het gebied van cultuursensitief handelen en interculturele communicatie. Met het nieuwe cursusaanbod van het Alfa-college spelen we in op deze vraagstukken. Het aanbod is samengesteld voor de werkgebieden Onderwijs, Overheid of Organisaties. Lees verder.
Word vrijwilliger
We zijn op zoek naar jou.
Mensen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Lijkt je dat wel wat? We zijn altijd op zoek naar taalvrijwilligers. Wil je meer informatie of je aanmelden? Bel 0800-8100 of mail naar [email protected].