Alfa-college

Energiedak

educatieve installaties

Via Energiedak werkt AC Duurzaam aan de inrichting van installaties die energie opwekken. De installaties worden gebruikt als instructiemateriaal voor studenten en als demonstratie en educatieve praktijkvoorbeelden voor onderwijs en omgeving. 

Hoe kun je energie opwekken in je eigen omgeving? Maak gebruik van het dak! Studenten van AC Duurzaam hebben hierover nagedacht. Denk niet alleen aan met de zon meedraaiende zonnepanelen, ook kleinschalige windenergie behoort tot de mogelijkheden.
Een andere optie is om gebruik te maken van regen. Het gebouw aan de Voltastraat heeft twee verdiepingen en is ruim 20 meter hoog. Opgevangen water kan dienen om toiletten door te spoelen en door het hoogteverschil kunnen we er ook energie opwekken. 

Alfa-college Duurzaam 

Duurzaamheid. Iedereen roept het, maar wij doen het ook echt. En dat begint al bij de opleidingen die we je bieden. Daarom hebben we Alfa-college duurzaam. Dit is het project- en adviesbureau van onze opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek (Engineering), Bouwkunde en ICT van onze vestiging in Hoogeveen. Wil je meer weten over Alfa-college duurzaam? Contactpersoon Klaas Berends vertelt je er alles over.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed