Alfa-college

Bij- en omscholing voor Volwassenen

Ontwikkelen doe je een leven lang!

Je wilt jezelf blijven ontwikkelen in je huidige werk. Daar heb je nieuwe kennis of een specifiek certificaat voor nodig. Of je wilt je laten omscholen. Voor beide gevallen geldt: de schoolbanken weer in. Klinkt spannend … is het niet! Bij ons vind je namelijk een cursus of opleiding die precies bij jou past. Omdat we deze samen passend maken voor jou. Je volgt de cursus of opleiding met allemaal medecursisten, dus je leert ook van elkaar. Wel zo laagdrempelig en persoonlijk. Net als het contact met jouw ervaren docenten. Kom je ergens niet uit? Dan helpen zij je natuurlijk. Doen ze graag. Informeer gauw wat wij voor jou kunnen betekenen.

Door bij- en omscholing: 
✔ Blijf jij jezelf ontwikkelen en uitdagen in je werk
✔ Vergroot jij jouw kansen op een baan
✔ Leer jij van andermans werkervaring

Jij krijgt: 

✔ Les van ervaren docenten
✔ Persoonlijke begeleiding
✔ Praktijkgerichte scholing die goed te volgen is naast je baan

Bij- of omscholen bij het Alfa-college

“Ik wilde me graag bijscholen, zodat ik nog meer kans op die leuke baan zou hebben. Dat lukte: ik kreeg die baan en nu zit ik helemaal op mijn plek”

- Brecht

Wat is praktijkleren?

Wat is praktijkleren?

Sluiten

Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed