Alfa-college

Volwassenen

Leren en je blijven ontwikkelen doe je een leven lang!

Haal jij ook graag het beste uit jezelf? Wil jij bijblijven in je vak? Wil je meer te weten komen over de laatste ontwikkelingen en inzichten in je vakgebied, zodat je je werk nog beter kan doen en misschien kan doorgroeien? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Door omscholing vergroot je de kans op die baan, die jij graag wilt. Het Alfa-college biedt opleidingen en cursussen op jouw vakgebied, waardoor jij jezelf sterker in de markt zet: met werkervaring én actuele vakkennis!

Waarom doorstuderen? Bekijk hier voorbeelden uit de praktijk.

Meld je nù aan en haal kosteloos je mbo-certificaat!

Het Noorden leert door

Studeren aan het Alfa-college

“Ik wil een toekomst voor mijn kinderen”

- Amila (27) is student aan de opleiding Secretaresse. "Het behalen van mijn mbo-diploma is altijd mijn doel geweest. Ik wil een goede toekomst voor mijn kinderen en hun voorbeeld zijn"

Praktijkleren

Sluiten

Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider.