Alfa-college

Bij- en omscholing voor Volwassenen

Ontwikkelen doe je een leven lang!

Haal jij graag het beste uit jezelf en wil je bijblijven in je vak? Blijf met  behulp van bijscholing op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten in je vakgebied! Zo kun je je werk nog beter doen en kun je misschien zelfs doorgroeien. Ben je juist toe aan een nieuwe uitdaging? Het Alfa-college biedt opleidingen en cursussen op jouw vakgebied, waardoor jij jezelf sterker in de markt zet: met werkervaring én actuele vakkennis! Door de praktijkgerichte insteek is dit type onderwijs goed te volgen naast een baan.

Door bij- en omscholing: 
✔ Blijf je jezelf ontwikkelen en uitdagen in je werk
✔ Vergroot je je kansen op werk
✔ Leer je van andermans werkervaring

Wij zorgen voor: 
✔ Flexibele en praktijkgerichte scholing (ook in de avonduren)
✔ Ervaren docenten
✔ Persoonlijke begeleiding

Studeren aan het Alfa-college

“Het behalen van mijn mbo-diploma is altijd mijn doel geweest. Ik wil een goede toekomst voor mijn kinderen en hun voorbeeld zijn”

- Amila

Wat is praktijkleren?

Wat is praktijkleren?

Sluiten

Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Mooie voorbeelden van om- en bijscholing

“Ik wilde meer uitdaging. Door de opleiding Helpende Plus te volgen, kreeg ik een nieuwe functie en heb ik weer de flow gevonden in mijn werk!”

- Roos

“Ik wilde me graag bijscholen, zodat ik nog meer kans op die leuke baan zou hebben. Dat lukte: ik kreeg die baan en nu zit ik helemaal op mijn plek”

- Brecht