Alfa-college

Meldpunt klachten en geschillen

Ben je het niet eens met een besluit of heb je een klacht? We kunnen je helpen! Je kunt een melding doen via het formulier onderaan de pagina of mailen naar meldpunt@alfa-college.nl. Dit geldt voor zowel studenten als mensen van buitenaf, zoals ouders, verzorgers, begeleiders en partnerorganisaties. Ook als je vragen hebt of iets wilt opmerken, neem dan contact met ons op.

Voordat je verder gaat met het formulier, kijk dan of je onderstaande stappen doorlopen hebt:

  • Stap 1: Maak een afspraak voor een gesprek met degene met wie je het niet eens bent over bijvoorbeeld een besluit of gedrag. Probeer voor die tijd op te schrijven wat je dwarszit. Ga tijdens de afspraak in gesprek met hem of haar.
  • Stap 2: Probeer tijdens het gesprek samen een oplossing te bedenken.
  • Stap 3: Komen jullie er samen niet uit? Een klacht over sociale veiligheid of een algemene klacht kun je indienen met behulp van het formulier onderaan de pagina. Hoe je een klacht over examinering of examenuitslag kunt indienen, lees je ook op deze pagina.

Gaat je klacht over stagediscriminatie? Meld dit via het formulier Meld Stagediscriminatie of formulier Meld Stagediscriminatie anoniem.

Klachten

Wat gebeurt er met je melding?

We zullen je melding serieus nemen. We proberen zo snel mogelijk contact met je op te nemen om precies te weten wat er aan de hand is. We zullen ons best doen om het probleem op te lossen. Het is belangrijk voor ons dat je je goed voelt en tevreden bent met je opleiding.  

Als je meer wilt weten over de regels voor klachten, examens of beroepsprocedures, kun je de volgende documenten lezen:

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed