Alfa-college

Alles over aanmelden

Alles over aanmelden
 • 1. Hoe kun je je aanmelden?

  Hoe kun je je aanmelden voor een mbo-opleiding?

   Om je aan te melden heb je DigiD nodig

  • Ga naar de opleidingspagina van je keuze en meld je aan via de knop 'Meld je aan voor deze opleiding''. Je komt dan op het inlogscherm bij CAMBO (centraal aanmelden mbo).
  • Je bezoekt een Open dag en meld je daar meteen aan (digitaal). Je kunt natuurlijk ook eerst een dagje meelopen met een opleiding en zo een beter idee krijgen of de opleiding bij je past.

  Aanmelden voor een opleiding
  Wil je een mbo-opleiding gaan volgen, dan moet je je uiterlijk op 1 april 2023 hebben aangemeld. Na je aanmelding gaan we snel aan de slag voor jou. Je kunt je nog aanmelden na 1 april, maar dan kan het zijn dat er geen plek is meer bij de opleiding van je (eerste) keuze. Als dat zo is, kom je op een wachtlijst te staan. Misschien heb je ook een opleiding als tweede keuze. Natuurlijk kun je je ook voor een andere mbo-opleiding bij ons aanmelden als daar nog ruimte is.

  Jonger dan 18
  Ben je jonger dan 18 jaar (minderjarig)? Dan vragen we je ouders of verzorgers ook gegevens in te vullen.

 • 2. Bevestiging van je aanmelding
  Binnen een uur ontvang je een e-mail met een bevestiging van je aanmelding voor je mbo-opleiding bij het Alfa-college.
 • 3. Bericht van de opleiding
  Nadat je een bevestiging van je aanmelding hebt, krijg je binnen ongeveer 3 weken bericht van de opleiding zelf. Meestal is dit een uitnodiging voor een kennismaking met informatie over wat je kunt verwachten.
 • 4. Kennismaken en toelating

  We willen je graag welkom heten en met je kennismaken. Het is belangrijk dat je deelneemt aan de kennismaking omdat de kennismaking deel uitmaakt van de toelatingsprocedure. De kennismaking kan een (groeps)ontmoeting zijn of een telefonisch of online gesprek. Wat je kunt verwachten tijdens de kennismaking:

  • we bespreken je verwachtingen van de opleiding
  • we bespreken hoe jij je toekomstige beroep ziet
  • we geven antwoord op je vragen
  • we vertellen je of we je kunnen toelaten tot de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld (instromen op een lager niveau mag altijd)
  • we vertellen je of en zo ja welke aanvullende eisen en voorwaarden er zijn voor jouw opleiding.

  Na de kennismaking gaan we aan de slag om een goede start van je opleiding te organiseren.

 • 5. Onderwijsovereenkomst
  Na de kennismaking ontvang je via de opleiding per mail een link naar onderwijsovereenkomst. We vragen je de onderwijsovereenkomst digitaal te ondertekenen en (waar nodig) samen met een kopie van het diploma van je vooropleiding terug te sturen. 
  Let op: zorg ervoor dat we de overeenkomst binnen één week van je ontvangen hebben, zodat we op tijd alles voor je in orde kunnen hebben voordat je start met je opleiding.

  Pas als je getekende onderwijsovereenkomst bij ons binnen is, is de inschrijving voor de opleiding definitief en heb je toegang tot de lessen van je opleiding. Dit geldt ook voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, de zogenaamde numerus fixus-opleidingen.

  In de algemene voorwaarden kun je lezen waar je precies voor tekent. De algemene voorwaarden (onderwijsovereenkomst en praktijkovereenkomst) van het Alfa-college vind je hier.
 • 6. Praktische informatie
  Je krijgt een uitnodiging voor bijvoorbeeld een introductiedag, een informatieavond of de eerste schooldag. Daar krijg je praktische informatie over bijvoorbeeld je lesrooster, mentor/coach en je eerste schooldag. Kijk ook vanaf ongeveer half juli op de homepagina voor meer informatie over de Start van je schooljaar. Deze informatie is te bekijken tot ongeveer eind september.
 • Hulp bij aanmelden en vragen
  Je kunt je online aanmelden voor de mbo-opleiding van jouw keuze. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

  Of heb je na je aanmelding nog vragen over hoe het verder gaat? Kijk hieronder en bij Veelgestelde vragen mbo. Niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op.