Alfa-college

Culturele diversiteit

Stel, je groeit op in een wereld zo anders dan de onze dat het schijn heeft van een alternatieve realiteit. Rechts is links, liegen is goed en zwijgen beter. Leven is overleven. Het beschermen van je naam en status je hoogste prioriteit. Normen worden subjectief en de wereld is zoals jij die ziet.

Begrip is de eerste stap naar verandering. Laat je verwonderen en krijg meer inzicht in culturele perspectieven, creëer meer bewustwording, verbeter je communicatie en leer cultuursensitief te handelen. 
 
Doordat onze wereld steeds complexer wordt en steeds meer culturen met elkaar mengen, is er een toename aan culturele diversiteit. Dit brengt naast kansen voor de samenleving ook de nodige botsingen en uitdagingen met zich mee. Zoals de groeiende vraag van professionals naar handvatten op het gebied van cultuursensitief handelen en interculturele communicatie. Met het nieuwe cursusaanbod van het Alfa-college spelen we in op deze vraagstukken. Het aanbod is samengesteld voor de werkgebieden Onderwijs, Overheid of Organisaties en bestaat uit:

 • Talks – Introductie 
 • Workshops – Verdieping
 • Leergangen – Specialisatie
 • Aanbod Culturele diversiteit
 • Talks

  De talks zijn interessant voor professionals die zich door culturele diversiteit willen laten verwonderen en willen kennismaken met dit thema. Tijdens deze talks verkennen we op interactieve wijze verschillende onderwerpen van culturele diversiteit.

 • Workshops

  De workshops zijn ontwikkeld voor professionals die zich graag verder willen laten onderdompelen en zich behendig willen maken in de praktische toepassingen van culturele diversiteit. We geven je praktische en verdiepende handvatten mee om in de praktijk nóg beter te doen wat je al graag doet; grenzeloos onderwijzen, begeleiden en communiceren.

 • Leergangen 

  De leergangen hebben we opgezet voor de professional die nóg dieper in de materie wil duiken en zichzelf wil specialiseren tot coach op het gebied van culturele diversiteit.

  De focus van het cursusaanbod richt zich op zichtbare en onzichtbare dynamieken die een belangrijke rol spelen bij het communiceren met mensen uit verschillende culturen. Hierdoor wordt het makkelijker om cultuursensitief te handelen en effectiever te communiceren. Er is ruimte voor eigen voorbeelden, ervaringen en vragen.

 • Contact

  Ben je enthousiast geworden en zie je kansen voor eigen professionele ontwikkeling of die van jouw team of organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.  

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed