Alfa-college

Mobiliteit, Transport & Logistiek

Zie jij jezelf in de toekomst als chauffeur? Of onderhoud je liever zelf auto’s? Misschien werk je graag in een logistieke loods. Er zijn nog veel meer mogelijkheden op het gebied van mobiliteit, transport en logistiek. Wil jij je kennis en vaardigheden binnen deze sector vergroten? We hebben veel cursussen en BBL-opleidingen hiervoor. Bekijk het aanbod hieronder

Opleidingsaanbod Mobiliteit, Transport & Logistiek 

 • MBO BBL-opleidingen (14)
  Wil je werken en leren combineren? Dan kies je het beste voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) splits je dit. Je werkt een groot deel van de week in dienst van een bedrijf. Dit moet wel een erkend leerbedrijf zijn. En één dag in de week ga je naar school voor de theorie. Al je opgedane kennis neem je dus gelijk mee het bedrijf in. Mooi, toch?
 • Cursussen (2)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij ons ook terecht voor cursussen. Wil je ook up-to-date blijven met kennis in jouw beroep? Of misschien ben je wel op zoek naar een hele nieuwe uitdaging? Bekijk ons cursusaanbod.
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkzoekenden zonder een startkwalificatie. Goed om erbij te zeggen dat je hiervoor 18 jaar of ouder moet zijn. We hebben veel mogelijkheden voor je bij praktijkleren. Waarschijnlijk is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat jou om verschillende redenen (nog) niet gelukt. Je hebt een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hierbij denken aan:

  • je hebt als volwassene alleen basisonderwijs gevolgd
  • je hebt als twintiger je opleiding niet af kunnen maken. Je werkt nu onder je niveau
  • je bent een statushouder en je hebt nog moeite met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdek jij als student welke praktijkwerkzaamheden je uit kunt voeren. Dit gebeurt in een op maat gemaakt programma voor jou. Deze werkzaamheden voer je uit bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van je praktijkbegeleider. Wil je meer weten over praktijkleren? Je leest het via deze link.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed