Alfa-college

Mobiliteit Transport en Logistiek

Wil jij je kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van Mobiliteit, Transport en Logistiek? Wij bieden hiervoor onder andere BBL-opleidingen aan. Bekijk ons aanbod hieronder.

Opleidingsaanbod Mobiliteit, Transport en Logistiek 

 • MBO BBL-opleidingen (9)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken medewerkers een groot deel van de week in dienst van je bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en gaan één dag per week naar school voor de theorie.

 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Meer weten over praktijkleren? Meer informatie via deze link.