Alfa-college
HOOGEVEEN, BBL, niveau 1, opleidingsduur 1 jaar

Assistent logistiek (Entree Logistiek)

In de beroepsbegeleidende leerweg Assistent Logistiekcombineer je je Entree-opleiding met een betaalde baanBijvoorbeeld in het magazijn of warehouse.Je leert zo veel in de praktijk.

Met je diploma kun je aan het werk als assisterende in alle branches van de handel- en transportsector. Jij zorgt er dan voor dat goederen op de juiste plek worden opgeslagen en dat klanten de juiste goederen krijgen.

Is logistiek voor jou een logische keuze?

In het kort

 • Opleidingsoort

  Werken en leren (BBL)

 • Duur

  1 jaar

 • Locatie

  Hoogeveen

 • Resultaat

  Diploma

 • Startdata

  Vanaf september 2021

 • Kosten

  €253 (schooljaar 2021-2022)

 • Iets voor jou?
  - Je blijft cool onder tijdsdruk
  - Je blijft scherp als het al laat is
  - Je blijft vriendelijk, ook als het druk is
  - Je blijft goed communiceren, ook onder stress

  Herken jij jezelf hierin? Dan is werken als assistent logistiek iets voor jou!
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Je leert goederen ontvangen, goederen verzamelen en goederen verzendklaar te maken.

  Je werkt en leert in kleine groepen. Je krijgt:
  - veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding
  - een coach/stagebegeleider
  - school en stage

  Competenties

  Tijdens de opleiding werk je aan de volgende competenties:
  - Verantwoordelijkheid
  - Zelfstandigheid
  - Initiatief nemen
  - Omgaan en overleggen met collega's en klanten
 • Vakken

  Algemene vakken

  Praktijkervaring doe je op in je stage op het gebied van logistiek. Op school krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Loopbaan en Burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Tijdens je opleiding kies je een aantal keuzedelen. Een keuzedeel is een aanvulling op je diploma. Een keuzedeel kan een verbreding of verdieping zijn van de opleiding. Ook kan je een keuzedeel gericht zijn op een voorbereiding naar een andere opleiding van een hoger niveau. Rond je het examen van een keuzedeel met een voldoende af, dan komt het op je diploma te staan. Zo heb je zelf invloed op de waarde van je diploma.
 • Vooropleiding
  Voor de opleidingen op niveau 1 heb je geen diploma nodig. Maar je moet op 1 augustus wel 16 jaar of ouder zijn. Je hebt geen (v)mbo diploma. Na de aanmelding volgt een kennismakingsgesprek waarin wordt bekeken of de opleiding geschikt voor je is en welke profielkeuze het best bij jou past.

  Is je Nederlands niet zo goed?

  Is je kennis van de Nederlandse taal nog niet goed genoeg (bijvoorbeeld omdat je nog niet zo lang in Nederland bent), dan is de opleiding Assistent logistiek (Entree NT2) misschien iets voor jou.
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Je kunt doorstomen naar een opleiding op niveau 2. Een opleiding op het gebied van transport en logistiek sluit het best aan. Denk aan:
  - Logistiek medewerker
  - Chauffeur wegvervoer

  Aan het werk

  Je kunt verschillende werkzaamheden doen in een de handel- en transportsector, zoals bij een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, warehouse of productiebedrijf. Het kan voorkomen dat je als een assistent logistiek roulerend alle taken in het logistieke proces moet uitvoeren en binnen het hele magazijn werkzaam bent of dat je gericht bent op bijvoorbeeld alleen het verzamelen van goederen.
 • Cursusgeld

  Voor je opleiding betaal je:

  • Cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten

  Voor je opleiding betaal je verder:


  • kosten voor de aanschaf van een laptop.

  Cursusgeld

  Cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO

  Meer info
  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.

 • Hulp bij aanmelden
  Voor deze opleiding kun jij je via onze website aanmelden. Kom je er niet helemaal uit? Bekijk de video of neem contact met ons op. We helpen jou hier graag bij.