Alfa-college

Horeca, bakkerij en Gastvrijheid

In de horeca maak je lange dagen en werk je op onregelmatige tijden. Dat klinkt je vast bekend in de oren. Ben jij verder klantvriendelijk, sociaal en weet je wel een product te verkopen? En vind je kwaliteit belangrijk? Dan is een opleiding of cursus in de sector ‘horeca, bakkerij en gastvrijheid’ misschien wel iets voor jou. De gast staat centraal en jij zorgt ervoor dat hij of zij een leuke tijd heeft. Jij werkt bijvoorbeeld in een restaurant, hotel of café. Maar een baan in een bakkerij of keuken van een zorginstelling is ook mogelijk. Je kunt hiervoor bij ons verschillende BBL-opleidingen en cursussen volgen. Benieuwd welke allemaal? Bekijk het aanbod hieronder.

Opleidingsaanbod Horeca, Bakkerij en Gastvrijheid

 • Cursussen (3)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij ons ook terecht voor cursussen. Wil je ook up-to-date blijven met kennis in jouw beroep? Of misschien ben je wel op zoek naar een hele nieuwe uitdaging? Bekijk ons cursusaanbod.
 • Mbo-certificaten (3)
  Een mbo-certificaat is een specialisatie die je normaal gesproken tijdens een opleiding volgt. Maar deze is ook los te volgen. Een mbo-certificaat heeft dezelfde waarde als een mbo-diploma. Maar is gericht op één onderdeel van je opleiding.
 • MBO BBL-opleidingen (10)
  Wil je werken en leren combineren? Dan kies je het beste voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) splits je dit. Je werkt een groot deel van de week in dienst van een bedrijf. Dit moet wel een erkend leerbedrijf zijn. En één dag in de week ga je naar school voor de theorie. Al je opgedane kennis neem je dus gelijk mee het bedrijf in. Mooi, toch?

  Kok

  HARDENBERG
  • BBL
  Niveau 2
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkzoekenden zonder een startkwalificatie. Goed om erbij te zeggen dat je hiervoor 18 jaar of ouder moet zijn. We hebben veel mogelijkheden voor je bij praktijkleren. Waarschijnlijk is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat jou om verschillende redenen (nog) niet gelukt. Je hebt een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hierbij denken aan:

  • je hebt als volwassene alleen basisonderwijs gevolg
  • je hebt als twintiger je opleiding niet af kunnen maken. Je werkt nu onder je niveau
  • je bent een statushouder en je hebt nog moeite met de Nederlandse taal
  Bij praktijkleren ontdek jij als student welke praktijkwerkzaamheden je uit kunt voeren. Dit gebeurt in een op maat gemaakt programma voor jou. Deze werkzaamheden voer je uit bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van je praktijkbegeleider. Wil je meer weten over praktijkleren? Je leest het via deze link.

  \\

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed