Alfa-college

Horeca, bakkerij en Gastvrijheid

In de horeca maak je lange dagen en werk je op onregelmatige tijden. Je bent klantvriendelijk, sociaal en commercieel ingesteld en weet een product te verkopen. Kwaliteit vind je belangrijk. De gast staat centraal en jij zorgt ervoor dat hij of zij een leuke tijd heeft. Je bent bijvoorbeeld werkzaam in restaurants, hotels, cafés, bakkerijen of in keukens van zorginstellingen. 

Opleidingsaanbod Horeca, Bakkerij en Gastvrijheid

 • Cursussen (2)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij het Alfa-college ook terecht voor cursussen. Wil je ook up-to-date blijven met kennis in jouw beroep of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk ons cursusaanbod.

 • MBO BBL-opleidingen (12)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken medewerkers een groot deel van de week in dienst van je bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en gaan één dag per week naar school voor de theorie.

  Kok

  HARDENBERG
  • BBL
  Niveau 2
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. 

  Meer weten over praktijkleren? Meer informatie via deze link.

  \\