Alfa-college

Uiterlijke verzorging

Zie jij jezelf wel werken als haarstylist? Of wil jij je kennis over make-up wat bijspijkeren? Kijk voor deze en nog veel meer andere BBL-opleidingen en cursussen op het gebied van uiterlijke verzorging hieronder.

Opleidingsaanbod Uiterlijke verzorging

 • Cursussen (10)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij ons ook terecht voor cursussen. Wil je ook up-to-date blijven met kennis in jouw beroep? Of misschien ben je wel op zoek naar een hele nieuwe uitdaging? Bekijk ons cursusaanbod.
 • MBO BBL-opleidingen (7)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken medewerkers een groot deel van de week in dienst van jouw bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en gaan één dag per week naar school voor de theorie.

  Kapper

  GRONINGEN
  • BBL
  Niveau 2
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkzoekenden zonder een startkwalificatie. Goed om erbij te zeggen dat je hiervoor 18 jaar of ouder moet zijn. We hebben veel mogelijkheden voor je bij praktijkleren. Waarschijnlijk is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat jou om verschillende redenen (nog) niet gelukt. Je hebt een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hierbij denken aan:

  • je hebt als volwassene alleen basisonderwijs gevolgd
  • je hebt als twintiger je opleiding niet af kunnen maken. Je werkt nu onder je niveau
  • je bent een statushouder en je hebt nog moeite met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdek jij als student welke praktijkwerkzaamheden je uit kunt voeren. Dit gebeurt in een op maat gemaakt programma voor jou. Deze werkzaamheden voer je uit bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van je praktijkbegeleider. Wil je meer weten over praktijkleren? Je leest het via deze link.

“Met haar bezig zijn is mijn passie”

- De docenten nemen hier de tijd voor je. Regelmatig heb je een coachgesprek waarin je zelf ook moet aangeven hoe het gaat, waar je denkt dat er nog verbeterpunten zijn.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed