Alfa-college

Handel en Zakelijke Dienstverlening

Wil jij je kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van handel, administratie of zakelijke dienstverlening? Wij bieden hiervoor onder andere BBL-opleidingen en cursussen aan. Bekijk ons aanbod hieronder.

Opleidingsaanbod Handel en Zakelijke dienstverlening

 • Cursussen (1)

  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij het Alfa-college ook terecht voor cursussen. Wil je ook up-to-date blijven met kennis in jouw beroep of ben je toe aan een nieuwe uitdaging?  Bekijk ons cursusaanbod.

 • MBO BBL-opleidingen (10)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je een groot deel van de week in dienst van een bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en ga je één dag per week naar school voor de theorie.

 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Meer weten over praktijkleren? Meer informatie via deze link.