Alfa-college

Opleidingsaanbod ICT

 • MBO-certificaten (7)

  Een Mbo-certificaat is een specialisatie die normaal tijdens de opleiding wordt gevolgd en ook los te volgen is. Een mbo-certificaat heeft dezelfde waarde als een mbo-diploma, maar is gericht op slechts één onderdeel (dus één keuzedeel) van de opleiding. Lees hier meer over mbo-certificaten.

 • Cursussen (3)

  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij het Alfa-college ook terecht voor cursussen. Wil je ook up tot date blijven met kennis in jouw beroep of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk ons aanbod cursussen.

 • MBO BBL-opleidingen (5)
  Zou je graag werken en leren willen combineren? Dan is een BBL-opleiding iets voor jou. Als je een opleiding volgt in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), dan werk je een groot deel van de week in dienst van een erkend leerbedrijf en ga je meestal één dag per week naar school voor de theorie. Je doet dus alle praktijkervaring op in het bedrijf waar je werkt.
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

  Meer weten over praktijkleren? Via deze link vind je meer informatie.