Alfa-college

Aankomende evenementen G-ROND

11 t/m 16 maart: Week van de circulaire economie

Het thema dit jaar is: "van goed begin naar booming bussiness" - Circulair is de nieuwe standaard. Voor iedereen een mooi uitgangspunt.  

In deze week zetten we samen met het SDG House Groningen en vele partners een programma neer dat zowel in het onderwijs als voor alle stadjers bruist van circulaire activiteiten. Lezingen, workshops, burgerschapsactiviteiten, challenges en tot slot een spetterende dag met een circulair warenhuis waarin we samen met duurzame lokale bedrijven, studenten en start ups laten zien wat we kunnen en hoe JIJ mee kan doen!   Hier worden ook de resultaten van de challenges bekendgemaakt en getoond via een EXPOsitie.

Uiteraard kan iedereen aansluiten en zelf activiteiten of challenges aanmelden, we roepen partners, onderwijsinstellingen en andere duurzame enthousiastelingen op om zich aan te melden. Dat kan via G-ROND@alfa-college.nl   

Een complete agenda is te zien via SDG House Groningen.

Onze ambitie? Hier binnen het onderwijs een terugkerende week van maken met alle opleidingen!

14 november: Mindset versneller

Op 14 november organiseren we samen met G-ROND partner 360talk een Mindset-versneller-workshop voor partners, docenten en studenten. Hierover hebben we in de vorige nieuwsbrief al wat geschreven.
Fijn dat Collin Hamming van Harryvan en Amber Meijering van de Prael fysiek aanwezig zijn om hun case in te brengen. En Erwin Miedema van Kleerlijk zal een video-pitch maken.
360Talk heeft al heel veel bedrijven getraind in het vertellen van een geloofwaardig en inspirerend verhaal. In hun boek Zelfverzekerd Spreken (top 17 op de managementboekenlijst) leggen ze stap voor stap de methodiek uit met de overtuiging dat iedereen dit kan leren en met mooie eerlijke anekdotes. Het leest lekker weg. 

23 november: NAIS modeshow

Op 23 november organiseert G-ROND partner NAIS een Modeshow. Van gebruikte stoffen nieuwe producten maken en zo de textielafvalberg verkleinen: dat doen wij bij NAIS! We gaan NAIS officieel lanceren en willen jou daarbij van harte uitnodigen. In samenwerking met GoudGoed Damsterdiep en GoudGoed textiel organiseren we een heuse modeshow om zo de wereld kennis te laten maken met NAIS. 16:30 – 18:30 uur bij Goudgoed, DamsterdiepHeb jij als partner ook een event dat je wil promoten? Mail ons dan!
 

24 november: Challenge Black Friday 

Op donderdag 24 november vindt de Black Friday Styling & Ontwerp Challenge plaats. Een samenwerking van Alfa-college, Noorderpoort, SDG House Groningen en GoudGoed om bewustwording te creëren en te laten zien hoe makkelijk je je outfit duurzaam kan stylen. De jury bestaat uit duurzame bekende designers uit Groningen en Amsterdam! Studenten en docenten gaan de strijd met elkaar aan om met artikelen van GoudGoed een nieuwe inrichting of ontwerp neer te zetten. 
 

5 december: Hackathon

Meer info over de Hackathon

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed