Alfa-college

Projectbureaus

Wist je dat je onze studenten ook kunt inschakelen voor projecten binnen jouw bedrijf? Van het ontwikkelen van websites, tot het inrichten van een bedrijfsruimte. Als opleider dragen we graag ons steentje bij om jouw organisatie tot een succes te maken. Onze projectbureaus matchen jouw bedrijf met onze enthousiaste studenten. Zij gaan jouw project ook daadwerkelijk realiseren.

 • We doen het samen
  Maar natuurlijk wil jij als opdrachtgever samenwerken met gemotiveerde studenten. Studenten die zich in hun vakgebied volop inzetten om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dan zit je bij ons goed. Samenwerken met een van onze projectbureaus is voor ons beiden een win-win. Onze studenten krijgen de kans om in jouw werkomgeving praktijkervaring op te doen. Jij ontvangt een concreet product dat van meerwaarde is voor jouw bedrijf. Dat voelt goed, toch?

  Meerwaarde
  De projectbureaus zorgen voor een mooie verbinding tussen jouw bedrijf/organisatie en onze opleidingen. Zo stemmen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar af. Wij begeleiden en coachen de studenten. En jij geeft ze de aandacht die nodig is voor hun leersituatie in een professionele werkrelatie.

  Samenwerken werkt
  Iedere dag zijn we bezig om onderwijs en praktijk met elkaar in verbinding te brengen. Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Dus heb jij een mooi projectidee? Haak ons vooral aan. Samen bekijken we of een project haalbaar is. En hoe we het samen het beste kunnen laten uitvoeren door één of meerdere van onze studenten. Ben je klaar om kennis te maken met onze projectbureaus? Lees dan snel verder met wat voor opdrachten je bij ons kan aankloppen.
 • ICT & Applicatieontwikkeling
  Je hebt een briljant idee voor een nieuwe app. Of je hebt een website nodig ter ondersteuning van een project. Misschien wil je zelfs advies over de inrichting van jouw ICT-infrastructuur. Allemaal vraagstukken waarvoor je studenten van de mbo-opleidingen ICT & Applicatieontwikkeling kunt inzetten.

  Dus heb jij een mooi projectidee? Haak ons vooral aan. Samen bekijken we of een project haalbaar is. En hoe we het samen het beste kunnen laten uitvoeren door onze studenten ICT, Mediavormgeving en Software development.
   

  Meer weten?

  Neem contact op met Francisca Fouchier via e-mail.
 • Interieurdesign

  Ben je op zoek naar iemand die als de beste jou van kleuradvies kan voorzien? 3D-ontwerpen kan realiseren voor je kantoor? Of jou perfect meubel- en lichtplanadvies kan geven? Voor deze en vele andere opdrachten kun je onze studenten van de opleiding Interieurdesign met gemak inschakelen. Deze creatieve toppers helpen je om jouw droominrichting te realiseren. Sterker nog, je krijgt een totaalpakket. Van idee tot eindproduct.

  Dus heb jij een mooi projectidee? Haak ons vooral aan. Samen bekijken we of een project haalbaar is. En hoe we het samen het beste kunnen laten uitvoeren door onze studenten Interieurdesign.

  E-DZIGN
  Wist je dat onze studenten interieurdesign hun ontwerpen ook op de markt brengen via E-DZIGN? Het is een website waar vraag en aanbod van interieurontwerpen mooi samenkomen. Misschien ben je alvast nieuwsgierig? Kijk dan eens hier.

  Meer weten?
  Neem contact op met Agnes Boven via e-mail of bel 06-22755982.

 • Marketing en Communicatie

  Wist je dat bij de opleiding Marketing en Communicatie onze studenten werken aan projecten in het projectbureau eXperience?

  Daarom is Projectbureau eXperience altijd wel op zoek naar mooie uitdagingen voor onze studenten. Zo kunnen onze studenten in een échte werkomgeving ervaring opdoen. Leerdoelen van hun opleiding zullen hierbij het belangrijkst zijn. Op deze manier stemmen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar af.

  Het mooie aan de combinatie van onderwijs en praktijk is dat onze studenten hun competenties verder uitdiepen. Zo breiden ze hun vakkennis op het gebied van marketing en communicatie nóg verder uit in het werkveld op plekken zoals commerciële binnen- en buitendienst functies. Maar ook junior-accountant functies. We hebben een aantal mooie voorbeelden van uitgevoerde opdrachten voor je:
  - marketing-, communicatie- en promotieplannen maken
  - social media implementeren
  - marketingonderzoek
  - evenementen organiseren
  - commerciële activiteiten binnen- en buitendienst

  In drie stappen naar jouw project
  Nu denk je misschien dat je zelf wel een mooie opdracht hebt die we samen tot een project kunnen maken. Mooi. Zullen we dan samen de volgende drie stappen doorlopen?


  1. Je vult een van deze twee aanvraagformulieren in:
  a. aanvraagformulier voor bedrijven en instellingen 
  b. aanvraagformulier voor het Alfa-college

  2. Wij beoordelen je projectaanvraag
  Wij kijken naar een aantal zaken om jouw projectaanvraag te beoordelen. Zo onderzoeken we eerst of jouw projectaanvraag voor onze studenten voldoende leerzaam is. Maar ook of de studenten de juiste begeleiding kunnen krijgen. En tot slot of jouw voorgestelde looptijd haalbaar is. Soms komt het voor dat je opdracht nog wordt bijgesteld. Een ding is zeker: we nemen binnen zeven werkdagen contact met je op over je aanvraag.

  3. Vervolgens stellen wij samen met jou een plan van aanpak op voor het project
  De volgende zaken komen hierbij aan de orde:
  - de looptijd
  - het budget
  - de realisatie van het product

  Vergoeding
  Afhankelijk van de omvang van jouw projectopdracht vragen wij een onkostenvergoeding. Dit kost je maximaal €150,-. Of we kijken samen in overleg naar een andere tegenprestatie van jouw bedrijf of instelling.

  Vragen?
  Heb je een vraag? Je kunt ons altijd bereiken via het projectbureau eXperience via e-mail.
 • Secretariële opleidingen

  Heb je veel administratieve taken? Maar te weinig tijd om die goed af te ronden? Onze studenten van de secretariële opleidingen helpen je hierbij graag. Jij krijgt gratis hulp van onze studenten. En zij leren er weer veel van. Dat is een mooie win-win situatie.

  De Werkwinkel
  De Werkwinkel is het projectbureau van onze secretariële opleidingen. Bij De Werkwinkel brengen de studenten alles wat ze hebben geleerd in de praktijk. Naast hun stage is De Werkwinkel een praktijkplek voor studenten. Ook hier voeren zij namelijk opdrachten uit. Onze studenten hebben al flink wat ervaring. Je kunt ze dus met verschillende opdrachten aan het werk zetten. Benieuwd wat?

  - deelnemerslijsten maken
  - brieven uitwerken en versturen
  - transcriberen van teksten en interviews
  - notuleren bij projectvergaderingen
  - excursies organiseren
  - optreden als gastvrouw tijdens jouw evenement
  - archiveren

  Meer weten?
  Neem vooral eens een kijkje op de site van De Werkwinkel. Of neem contact op met Sjoerd Jan Burgsma. Dit kan via e-mail of telefonisch via 088-3341087.

 • Student&Event

  Ook onze opleiding Sport en Bewegen heeft een projectbureau, namelijk Student&Event. Het is de schakel tussen het werkveld, de student en de opleiding Sport en Bewegen. Wist je dat dit projectbureau wordt gerund door studenten van de hbo-opleiding Sportkunde? Coördinator Sigrid de Haan begeleidt hen.

  Je kunt bij ons terecht voor verschillende mooie projecten. Zoals:

  (Sport)evenementen
  Organiseer je een sportgerelateerd evenement? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken in de uitvoering hiervan. Student&Event helpt je hierbij. Samen zoeken we studenten die je helpen om jouw evenement tot een groot succes te maken. Het event moet wel aan bepaalde richtlijnen voldoen, die lees je hier. Benieuwd wat wij voor jouw evenement allemaal kunnen betekenen? Snappen we. Neem snel contact op met ons via student&[email protected].

  Tóch nog een mooi voorbeeld zien van evenementen waaraan wij meewerken? Je leest ze hieronder.

  - de Koningsspelen en andere (school)sportdagen
  - de TT Run Assen
  - het golftoernooi Glimmen
  - volleybalwedstrijden van Lycurgus
  - evenementen van Golazo Noord Nederland, zoals de 4 Mijl van Groningen 

  Stage Sport en Bewegen
  - Onze studenten starten gelijk vanaf het eerste leerjaar van hun opleiding met een stage. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (BPV). Zij lopen een volledig schooljaar stage. Lekker volop praktijkervaring opdoen. Het aantal stage-uren is van een aantal zaken afhankelijk, namelijk: het leerjaar, het keuzedeel en het vanaf het tweede leerjaar gekozen profiel.

  - De stage waar onze studenten in hun eerste jaar mee starten, is een oriënterende. Dit noemen we ook wel een verenigingsstage. De student loopt vaak stage bij een eigen sportvereniging. Bij de start van jaar 2 kiest de student een keuzedeel en een profiel. Het is belangrijk dat het leerbedrijf waar de student voor kiest, een juiste SBB-erkenning heeft. Voorbeeld: volgt de student het BOS-profiel niveau 4? Dan is het leerbedrijf erkend voor dit profiel en niveau.

  - Alle bedrijven met een SBB-erkenning staan automatisch op Stagemarkt. Via deze site zoekt de student naar een stage die bij hem past. Natuurlijk kun jij als bedrijf zelf bepalen wat je neerzet op deze site. Zolang je maar een goed beeld van de stagemogelijkheden geeft. Heeft jouw bedrijf geen (juiste) SBB-erkenning? Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. Of neem een kijkje op SBB.

  - Heeft jouw bedrijf al wel een erkenning, maar nog geen stagiair? Ook dan kun je contact met ons opnemen. Samen kijken we of er een stagiair beschikbaar is. En of jullie bij elkaar passen.

  Sportvacatures
  Heb je een sport gerelateerde vacature? Ook dan helpen we je graag. Student&Event heeft namelijk een samenwerking met SportMatchNoord. Dit is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, SportDrenthe en Sport Fryslân. Zij verzamelen alle sportgerelateerde vacatures van Noord-Nederland. Registreren zij een vacature bij SportMatchNoord? Dan ontvangen wij daar een melding van. Vervolgens plaatsen wij de vacature op onze socials. Je kunt contact opnemen via [email protected].

  Contact
  Ben je benieuwd wat Student&Event allemaal voor jouw organisatie of evenement kan betekenen? We vertellen het je graag. Mail ons via student&[email protected].

 • Projectbureau DOEN! 

  Projectbureau DOEN!  

  Bij Projectbureau DOEN! van het Alfa-college in Hardenberg kunnen project- en evenementaanvragen vanuit het bedrijfsleven en organisaties worden ingediend. 
  Onze studenten gaan voor u aan de slag!


  Projectaanvragen die binnenkomen bij projectbureau DOEN! worden uitgevoerd door studenten en kunnen, afhankelijk van het type project of evenement, worden uitgezet bij alle opleidingen. 
  Met deze projecten voegen studenten daadwerkelijk iets toe aan hun opleiding en werken zij nadrukkelijker aan hun competenties en vaardigheden. Het is voor studenten een verbreding, verdieping en/of verrijking van hun opleiding en ze kunnen hiermee gelijk praktijkervaring opdoen en hun netwerk opbouwen. 


  Bij een project zijn de volgende punten van belang:
  • Start over minimaal 2 maanden.
  • Is praktijkgericht (bv. organiseren, onderzoek etc.).
  • Is uitdagend en leerzaam.
  • Is gerelateerd aan het werkveld van de opleidingen van het Alfa-college
  • Is kostenneutraal (materiaal- of promotiekosten zijn voor opdrachtgever).
  Contact
  Wilt u meer informatie of het aanvraagformulier digitaal ontvangen? 
  Neemt u dan contact op met Projectbureau DOEN! Via Marjolein Brunink: [email protected]

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed