Alfa-college

Projectbureaus

Een website ontwikkelen, je bedrijfsruimte inrichten of een sportief evenement organiseren. Het zijn slechts enkele van de projecten waarvoor je mbo'ers van het Alfa-college kunt inschakelen. De projectbureaus matchen je bedrijf met enthousiaste studenten, die je project graag realiseren. Nieuwsgierig naar wat de studenten in de praktijk voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan dit filmpje.

Maak kennis met de projectbureaus van het Alfa-college en lees met wat voor opdrachten je bij hen terecht kunt.

 • Samenwerken werkt

  Als opdrachtgever wil je resultaatgerichte en gemotiveerde studenten die kwaliteit leveren in hun vakgebied. Samenwerken met een van onze projectbureaus is een win-winsituatie. Je laat onze studenten in een reële werkomgeving praktijkervaring opdoen door hen te laten werken aan opdrachten met een zichtbaar resultaat. De student ontwikkelt zo zijn competenties en je ontvangt een concreet product dat belangrijk is voor jouw bedrijf. 

  Meerwaarde

  De projectbureaus werken graag mee aan het realiseren en verbeteren van verbindingen tussen onze opleidingen en je bedrijf of organisatie. Zo kunnen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen. Wij begeleiden en coachen de studenten. Je geeft ze de aandacht die nodig is voor hun leersituatie in een professionele werkrelatie.   

  Samenwerken werkt

  Heb je een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen of een project haalbaar is en of het het best uitgevoerd kan worden door studenten van een of meerdere studierichtingen.
 • ICT & Applicatieontwikkeling
  Je hebt een briljant idee voor een nieuwe app. Of je hebt een website nodig ter ondersteuning van een project. Of je wilt advies over de inrichting van uw ICT-infrastructuur. Allemaal vraagstukken waarvoor je studenten van de mbo-opleidingen ICT & Applicatieontwikkeling kunt inzetten.

  Heb je een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen of een project haalbaar is en of het uitgevoerd kan worden door studenten ICT & Applicatieontwikkeling.
   

  Meer weten?

  Neem contact op met Francisca Fouchier via e-mail of bel 088–3342388 / 06-204 46 859.
 • Interieurdesign
  Kleuradvies, 3D-ontwerpen voor je kantoor of huiskamer, meubeladvies, lichtplannen. Voor deze en andere opdrachten kun je studenten van de opleiding Interieurdesign inschakelen. Deze creatieve studenten helpen je om jouw droominrichting te realiseren, van idee tot eindproduct.
  Heb je een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met jou of een project haalbaar is en of onze studenten van Interieurdesign het kunnen uitvoeren.

  E-DZIGN

  Studenten Interieurdesign brengen hun ontwerpen ook op de markt via E-DZIGN, een website waar vraag en aanbod van interieurontwerpen samenkomen. Nieuwsgierig? Kijk dan eens hier.
   

  Meer weten?

  Neem contact op met Agnes Boven via e-mail of bel 06-22755982.

 • Marketing en Communicatie

  Bij de opleiding Marketing en Communicatie werken studenten aan projecten in het projectbureau eXperience.

  Projectbureau eXperience is altijd op zoek naar uitdagingen voor onze studenten. Wij willen hen in een echte werkomgeving ervaring laten opdoen waarbij de leerdoelen van hun opleiding leidend zijn. Zo willen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen.

  Onze studenten verdiepen zo hun competenties op het gebied van marketing en communicatie, in het werkveld van commerciële binnen- en buitendienst en/of junior-accountant. Enkele voorbeelden van succesvol uitgevoerde opdrachten zijn:
  - marketing-, communicatie- en promotieplannen maken
  - social media implementeren
  - marketingonderzoek
  - evenementen organiseren
  - commerciële activiteiten binnen- en buitendienst

  In drie stappen naar jouw project

  Heb je een opdracht die wij gezamenlijk tot een project kunnen maken? Doorloop dan met ons de volgende drie stappen:

  1. Vul een van deze twee aanvraagformulieren in:
  a. aanvraagformulier voor bedrijven en instellingen 
  b. aanvraagformulier voor het Alfa-college

  2. Wij beoordelen je projectaanvraag. We kijken of je projectaanvraag voor onze studenten voldoende leerzaam is, of de juiste begeleiding geboden kan worden en of de voorgestelde looptijd haalbaar is. Het kan zijn dat de opdracht nog moet worden bijgesteld. Wij nemen binnen zeven werkdagen contact met je op over je aanvraag.

  3. Vervolgens stellen wij samen met jou een plan van aanpak op voor het project. Zaken die hierbij aan de orde komen zijn: de looptijd, het budget en de realisatie van het product. 

  Vergoeding

  Afhankelijk van de omvang van de projectopdracht vragen wij een onkostenvergoeding van maximaal € 150 en/of een tegenprestatie van je bedrijf/instelling.

  Vragen?

  Mocht je vragen hebben, dan kun je projectbureau eXperience bereiken via e-mail.

  Dirk Jan Walma (coördinator)

 • Secretariële opleidingen
  Onze studenten van de secretariële opleidingen nemen je graag werk uit handen. Heb je bijvoorbeeld veel administratieve taken, maar te weinig tijd om die met aandacht af te ronden? Je krijgt gratis hulp van onze studenten en zij leren er veel van, en dat in de praktijk!

  De Werkwinkel

  De Werkwinkel is het projectbureau van de secretariële opleidingen. Bij De Werkwinkel brengen de studenten vaardigheden in de praktijk die tijdens de opleiding aan bod komen. Naast hun stage is De Werkwinkel een praktijkplek voor studenten. Ook hier voeren ze opdrachten uit. Je kunt de studenten aan het werk zetten met zeer verschillende opdrachten, zoals:
  - deelnemerslijsten maken
  - brieven uitwerken en versturen
  - transcriberen van teksten en interviews
  - notuleren bij projectvergaderingen
  - excursies organiseren
  - optreden als gastvrouw tijdens uw evenement
  - archiveren

  Meer weten?

  Kijk eens op de site van De Werkwinkel of neem contact op met Sjoerd Jan Burgsma, via e-mail of telefonisch via 088-3341087.

 • Student&Event
  Student&Event is het veelzijdige projectbureau van de opleiding Sport en Bewegen. Het is de schakel tussen het werkveld, de student en de opleiding Sport en Bewegen. Dit bureau wordt gerund door studenten van de HBO-opleiding Sportkunde, zij worden begeleid door de coördinator Sigrid de Haan.

  U kunt bij ons terecht voor:


  (Sport)evenementen

  Organiseert u een (sportgerelateerd) evenement en bent u op zoek naar studenten die in de uitvoering kunnen ondersteunen? Dan is Student&Event het juiste adres! In opdracht gaan wij op zoek naar studenten die u in de uitvoering helpen om het evenement tot een groot succes te maken. We nemen evenementen aan die aan de richtlijnen voldoen. Bent u benieuwd wat wij voor uw evenement kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via student&event@alfa-college.nl.

  Een aantal voorbeelden van evenementen waar wij aan meewerken, zijn:
  - de Koningsspelen en andere (school)sportdagen
  - de TT Run Assen
  - het golftoernooi Glimmen
  - volleybalwedstrijden van Lycurgus
  - evenementen van Golazo Noord Nederland, zoals de 4 Mijl van Groningen


  Stage (BPV)

  - Meteen vanaf het eerste leerjaar lopen de studenten van onze opleiding stage, de zogenaamde beroepspraktijkvorming (BPV). Dit doen zij een volledig schooljaar; het aantal stage-uren is afhankelijk van het leerjaar, het keuzedeel en het vanaf het tweede leerjaar gekozen profiel.

  - In het eerste leerjaar heeft de student een verenigingsstage. Dit is een oriënterende stage; vaak bij de eigen sportvereniging. Vanaf het tweede leerjaar kiest de student een keuzedeel en een profiel. Het leerbedrijf waar de student stageloopt, moet een juiste SBB-erkenning hebben. Volgt de student bijvoorbeeld het BOS-profiel niveau 4, dan is het leerbedrijf erkend voor dit profiel en niveau. 

  - Alle bedrijven met een SBB-erkenning staan automatisch op Stagemarkt. Via deze site zoekt de student naar een passende stage. U kunt zelf inhoud geven aan de profielschets van uw bedrijf op deze site en hiermee een goed beeld van de stagemogelijkheden weergeven. Heeft uw bedrijf geen (juiste) SBB- erkenning en wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op of kijk op SBB.

  - Heeft u een erkenning maar nog geen stagiaire, neemt u dan ook gerust contact met ons op. Dan gaan wij voor u kijken of er een stagiaire beschikbaar is.


  Sportvacatures

  Voor sportvacatures heeft Student&Event een samenwerking met SportMatchNoord. Dit is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, SportDrenthe en Sport Fryslân. Zij verzamelen alle sportgerelateerde vacatures van Noord-Nederland. Als een vacature bij SportMatchNoord is geregistreerd, ontvangen wij een melding en plaatsen wij de vacature op onze social mediakanalen. U kunt contact opnemen via info@sportmatchnoord.nl.


  Contact

  Ben u benieuwd wat Student&Event van het Alfa-college voor uw organisatie of evenement kan betekenen? Mail ons via student&event@alfa-college.nl.