Alfa-college

Energieloket

Hoogeveen energieneutraal

In samenwerking met de vereniging Duurzaam Hoogeveen is bij AC Duurzaam het Energieloket opgezet. Dit loket stimuleert de gezamenlijke doelstelling om Hoogeveen in 2040 energieneutraal te laten zijn en biedt een omgeving waar ondernemers, particulieren en beroepsonderwijs op duurzame wijze samenwerken.

Het E
nergieloket heeft meerdere functies:
- advies voor particulieren en bedrijven voor informatie en aanschaf van duurzame installaties
- etalage voor (prototypen) duurzame innovaties
- duurzaam bewustzijn ontwikkelen bij leerlingen van het po, vo en studenten van het mbo
- verbinding creƫren tussen energie, duurzaamheid, zorg en ondernemerschap.

Het Energieloket is gevestigd aan de Voltastraat 33 en is elke dinsdag en woensdag open. Er zijn steeds senior en junior medewerkers van AC Duurzaam aanwezig.

Maatwerkadvies

U ontvangt advies op maat, afgestemd op uw huis. Allereerst gaan studenten met u in gesprek - via het zogenoemde keukentafelgesprek - om samen met u een vragenlijst in te vullen. Zo wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen u kunt toepassen in en aan uw woning. Dan vindt aan de hand van de antwoorden een onderzoek plaats van de huidige situatie van uw woning. Daarna gaan de studenten in gesprek met Hoogeveense ondernemers over de voorstellen. Zij koppelen de offertes van de bedrijven terug aan u. Aan de hand van de offertes bespreken zij uw besparingsmogelijkheden met u. Tenslotte kunt u een besluit nemen. 

Tot ziens bij het Energieloket!

Wilt u maatwerkadvies van AC Duurzaam? Stuur een e-mail naar h.brinks@alfa-college.nl en maak een afspraak. 

Energie

Energie is een essentieel onderdeel van ons bestaan. We hebben er allemaal dagelijks mee te maken. De energievoorziening verandert razendsnel, waarbij de overgang naar duurzamere vormen van energietoepassing steeds belangrijker worden. Het Alfa-college wil zijn medewerkers en studenten energiebewust en energiezuinig maken. De ontwikkelingen in de energiesector komen terug in het onderwijsaanbod.

Kom langs bij het Energieloket

Wilt u maatwerkadvies over energiebesparing? Maak een afspraak!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed