Alfa-college

Dit doet AC Duurzaam

technische oplossingen, producten en adviezen

Wat is AC Duurzaam?
AC Duurzaam is het project- en adviesbureau van de afdeling Techniek van het Alfa-college in Hoogeveen. Via dit bureau werken studenten van de richtingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Bouwkunde en ICT aan (multidisciplinaire) projecten van ondernemers uit de regio. De projecten worden uitgevoerd in het kader van Duurzaamheid, een van de speerpunten van het Alfa-college.

Waarom?

De wereld van techniek verandert continu. Innovaties volgen elkaar snel op. Om deze innovaties in het onderwijs te kunnen vormgeven, moet er een goede verbinding zijn met het bedrijfsleven. Bij AC Duurzaam leggen we deze verbinding door echte praktijkopdrachten van ondernemers uit te voeren.

Voor wie?

AC Duurzaam is van belang voor iedereen die erbij betrokken is: de student leert goed te functioneren in de snel veranderende beroepspraktijk, de docent neemt kennis van de innovaties en het bedrijfsleven kan aangeven aan welke eisen de toekomstige collega's moeten voldoen.

Hoe?

AC Duurzaam voert projecten uit. Deze aanpak biedt mogelijkheden om op veel gebieden samen te werken en samen te leren. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om innovatief leervermogen te ontwikkelen. Twee dagen per week werken studenten in AC Duurzaam aan projecten.

De samenwerking met bedrijven is heel belangrijk. Ondernemers die als opdrachtgevers in het bureau een rol hebben, worden uitgenodigd om het onderwijsproces van dichtbij mee te maken. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van activiteitencentrum Bentinckspark, Alfa-college Hoogeveen is SDG House voor Drenthe (december 2022) en het Energieloket. Het doel van het Energieloket is informatie geven over duurzame oplossingen voor wonen en werken aan ondernemers en particulieren. De projecten zijn voornamelijk gericht op energie en duurzaamheid.

Alfa-college Duurzaam 

Duurzaamheid. Iedereen roept het, maar wij doen het ook echt. En dat begint al bij de opleidingen die we je bieden. Daarom hebben we Alfa-college duurzaam. Dit is het project- en adviesbureau van onze opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek (Engineering), Bouwkunde en ICT van onze vestiging in Hoogeveen. Wil je meer weten over Alfa-college duurzaam? Contactpersoon Klaas Berends vertelt je er alles over.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed