Alfa-college
 • Comfort Partners

  Alfa-college schoolt 29 monteurs van Comfort Partners bij met cursus warmtepompen

  Er iseen enorme behoefte aan verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. Energierekeningen rijzen de pan uit. Het Alfa-college schoolt werknemers in de installatiebranche bij met de basiscursus warmtepompen, zodat installatiebedrijven kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar het installeren van een warmtepomp. Er komen volop aanmeldingen binnen voor de cursus. Vier groepen monteurs van Comfort Partners zijn al gestart. We gaan op bezoek bij Comfort Partners om te horen wat de werknemers van de cursus vinden.  

  Samen met collega Paul van Zand, relatiemanager Engineering I&E bij het Alfa-college loop ik (Marloes Faber, communicatieadviseur bij Alfa-college) de bouwplaats van Comfort Partners op in de Grunobuurt. “Bij de gele kraan moet je zijn; kan niet missen”, mailde Adriaan. We worden vriendelijk begroet door de mensen op de bouw. In de keet staat de koffie al klaar. We schuiven aan tafel bij Adriaan Muggen, montage inspecteur, meewerkend voorman en leidinggevende bij Comfort Partners en gaan met hem in gesprek. 

  Hoe kwam Comfort Partners bij Alfa-college terecht? 
  Adriaan: “Ik kende Paul al vanuit zijn vorige baan en mijn collega’s gingen op bezoek bij Alfa-college met de vraag of het ROC een cursus Warmtepompen voor de monteurs kon bieden. We stemden af wat onze monteurs precies moesten kunnen in hun werk. En hiermee ging Alfa-college aan de slag om de cursus Warmtepompen voor ons aan te passen. Met als resultaat: een opleiding op maat voor Comfort Partners. Maar liefs 29 monteurs konden met de opleiding starten. Na het examen ontvangen zij allemaal een mbo-certificaat!“ 

  Wat vinden de werknemers van de opleiding? 
  Adriaan: “De reacties zijn goed. Men vindt het een mooie afwisseling van het werk om bij te leren. Het breekt de week even. Onze monteurs gaan met plezier naar de opleiding”.

  Kunnen de monteurs het geleerde goed gebruiken in de praktijk?
  Adriaan: “Na deze opleiding kunnen onze monteurs met warmtepompen werken.
  Zo zijn er onlangs warmtepompen bij nieuwbouwprojecten in Haren geplaatst. De warmtepomp is de toekomst. Verduurzaming van woningen is booming business”.

  Is er nog een vervolg?
  Adriaan: “Dezelfde groep gaat van september tot half november ook het vervolg van de cursus warmtepompen volgen, onderdeel 2: Storing en onderhoud van de warmtepomp.” 

  Wil je zelf nog doorleren?
  Adriaan: “Ik ben gestart op de LTS daarna heb ik de MTS gedaan. Maar ik wil me blijven ontwikkelen in mijn werk. Wellicht ga ik binnenkort weer een bijscholing van het Alfa-college volgen. In deze tijd is het goed dat je als bedrijf voor kennisverbreding van je medewerkers gaat. Zo zou F-Gassen nog een mooi vervolg kunnen zijn voor onze medewerkers”. 

  Comfort Partners helpt woningen (zowel nieuwbouw als bestaande bouw) te verduurzamen door middel van hoogwaardige technologische oplossingen. ‚Ä™Zij faciliteren een veilige, duurzame en comfortabele leefomgeving. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed