Alfa-college
Hardenberg

Treant Zorggroep en Alfa-college starten leerafdeling

Treant Zorggroep en Alfa-college Hardenberg zijn een leerafdeling gestart. Dertien studenten van de opleidingen Verzorgende-IGVerpleegkundige en Maatschappelijke zorg gaan stagelopen op de nieuwe leerafdeling van woonwijkcentrum ‘De Schutse’ in Coevorden. Vorige week werd de leerafdeling officieel gemaakt met het ondertekenen van een werkdocument. Het traditionele lintje werd doorgeknipt door mevrouw Hoffman, bewoner van ‘De Schutse’.

Studenten van het Alfa-college hebben vorige week ook een bijdrage geleverd. Derdejaars Verzorgende-IG Kelly Snijders uit Dalen vertelt:Naast het officiële gedeelte hebben we speeddates georganiseerd tussen de werkbegeleiders en de studenten die op de leerafdeling aan de slag gaan. Ook het kennismakingsspel Over de streep was erg leuk. Je leert elkaar dan echt op een andere manier kennen

Praktijkervaring

De stages vinden plaats op een afdeling voor kleinschalig wonen. De bewoners hebben veelal psychogeriatrische zorg nodig. Ook wonen er cliënten met somatische en psychiatrische zorgproblemen. De studenten vormen samen een vast team in de huiskamer van de afdeling. “Hier krijgen ze de mogelijkheid om in reële werkomstandigheden te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. Ze leren omgaan met verantwoordelijkheid, continuïteit van zorg, werkdruk en samenwerken”, vertelt praktijkopleider Marjan Evers.

Meer tijd en persoonlijke aandacht voor bewoners

Na een inwerkperiode gaan de studenten aan de slag met werkzaamheden als familiegesprekken, artsenvisites, bijstellen van zorgleefplannen, verpleegtechnische handelingen en dagbesteding. Derdejaarsstudent Verzorgende-IG Aniek Kompagnie uit Bergentheim vertelt enthousiast: “Ik ben een echte doener. Alles wat ik op school leer kan ik hier direct toepassen in de praktijk.”
Werkbegeleider Wilma Wolbers is blij met de nieuwe leerafdeling: “Op deze manier leiden we in huis nieuwe mensen op voor de zorg. Het is mooi dat zij gelijk de praktijk kunnen ervaren. De aanwezigheid van studenten zorgt er bovendien voor dat er meer tijd en persoonlijke aandacht is voor de bewoners.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed