Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten Alfa-college bereiden zich voor op finales Skills Heroes

Het Alfa-college doet met een recordaantal van 11 studenten mee aan Skills Heroes. Bij deze vakwedstrijd strijden de beste mbo-studenten voor de felbegeerde titel ‘nationaal kampioen’ binnen hun vakgebied. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor werknemers uit het onderwijs.Naast Skills Heroes heeft het Alfa-college een finalist op het NK Refrigeration & Airconditioning.

Serry van de Graaf, docent ICT bij het Alfa-college:

Skills Heroes is natuurlijk een fantastische ervaring voor studenten, maar ook voor docenten. Het delen van kennis, meedoen aan workshops en het ondersteunen van de finalisten is voor mij heel belangrijk.

Skills The Finals

Op 16 tot en met 18 maart is het evenement Skills The Finals in de RAI in Amsterdam. Vanuit het Alfa-college staan negen studenten op deze wedstrijdvloer. Dani van der Veen werd vorig jaar nationaal kampioen Bouwtimmeren en is dit jaar de titelverdediger. Elske Feenstra doet mee voor mbo-Verpleegkunde, Leonoor Slijfer en Jeremy van der Veen voor ICT-beheerder, Alex Smit en Niels Eden voor Bedrijfsadministrateur / Financieel Administratief Medewerker, Daphne Flik en Erja de Weerd voor Verkoper / Verkoopspecialist en Rubina Redd voor Verzorgende IG. Voor Rubina is improvisatie een grote drijfveer om mee te doen:

Tijdens de Skills Heroes-wedstrijden leer je te werken met onbekende situaties. Je kunt nooit overal op voorbereid zijn, zo gaat dat later ook niet. Het improviseren is tijdens de wedstrijden, maar ook later, heel belangrijk.

Een aantal Nederlandse kampioenen zal zich kunnen plaatsen voor de wereldkampioenschappen Worldskills, van 14 tot en met 19 oktober, in Abu Dhabi.


Meer Nederlandse kampioenschappen

De nationale kampioenschappen Skills Heroes voor Sanitaire- en Verwarmingstechniek en Elektrotechnicus gebouwen zijn op 11 en 12 mei. Noconi Jonkers en Erik Klingenberg vertegenwoordigen het Alfa-college. Op 28 tot en met 30 maart is het Nederlands kampioenschap Refrigeration & Airconditioning waarbij onze student Dani Nieboer zal strijden voor de titel. Dit evenement vindt plaats tijdens de Klimaatvakbeurs in Gorinchem. 

Goed voor later

Mede door de vakwedstrijden van Skills Heroes zijn studenten intensief met hun vak bezig. Ze leren om onder druk te presteren en ontwikkelen hun talenten. Daarnaast staat het ontzettend goed op het CV en dit kan net het verschil betekenen wanneer er bijvoorbeeld uit verschillende kandidaten gekozen kan worden. Voor Berthe Bovenberg, docente Verpleegkunde op het Alfa-college, is de persoonlijke ontwikkeling die de studenten doormaken de belangrijkste reden om met haar team mee te doen:

Het is ontzettend leerzaam voor zowel de studenten als voor ons. Het meedoen is een eer en een uitdaging. Het vraagt om zelfvertrouwen en geloof in je eigen kunnen, alleen al omdat je over jezelf heen stapt en toegeeft dat je een kans maakt om te winnen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed