Alfa-college
Hoogeveen

Student Alfa-college in de prijzen tijdens Noordelijke Jeugdvakwedstrijden bakkerij

Werner van Gorkom, tweedejaarsstudent Business Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen, viel woensdag 8 maart in de prijzen tijdens de Noordelijke Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij bij het Deltion College in Zwolle. Hij mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Het is geen verrassing dat de student van de bol-opleiding Zelfstandig werkend bakker (niveau 3) zo goed heeft gepresteerd. Docent Klaas Visser:

Werner had zich als één van de eersten voor de wedstrijd ingeschreven. Hij is bevlogen, neemt initiatief en is vernieuwend. Ook heeft hij de juiste wedstrijdmentaliteit, want hij koos voor producten die volgend schooljaar pas tot de lesstof behoren.

Klasse Zelfstandig werkend broodbakker

Werner is woonachtig in Appelscha en loopt stage bij Nijstad De Echte Bakker in Oosterwolde. Op zijn stageadres werd de wedsrijdopdracht dan ook bereid. Hij maakte grote vlechtbroden, vloerbroden, croissants en Deense luxe voor de klasse zelfstandig werkend broodbakker. Een klasse die een stap hoger is dan eigenlijk nodig was. De jury lette onder andere op de smaak, korst, structuur, originaliteit en afwerking en beloonde hem met een prachtige derde plaats.

Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij

Jaarlijks organiseert de stichting Jeugdvakwedstrijden wedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. In Zwolle namen zo’n 25 studenten van het Alfa-college Hoogeveen het op tegen studenten van het Deltion College, Noorderpoort en Friesland College. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het volgend schooljaar weer op het Alfa-college in Hoogeveen georganiseerd. De school voor middelbaar beroepsonderwijs vindt het belangrijk dat studenten het beste uit zichzelf halen. Deelname aan vakwedstrijden wordt dan ook gestimuleerd.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed