Alfa-college
Hardenberg

Mario Luchjenbroers wint Toerisme Bokaal 2017

Foto: De Toren

Wat een feest, wat een feest! Zes studenten van de opleiding Travel, Leisure & Hospitality van het Alfa-college Hardenberg hebben woensdag 8 maart gestreden om de Toerisme Bokaal 2017. Bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort ging student Mario Luchjenbroers er met de winst vandoor. Hij en zijn team mogen zich een jaar lang beste studenten ‘reizen’ noemen. Ook was er in de categorie ‘recreatie’ een derde prijs voor José Lamberink.

Promoten vakantiebestemming

Mario vormde samen met studenten van een andere school een team. De studenten kregen de fictieve opdracht om, namens een reisbureau, de vakantiebestemming Canada te promoten aan een zelf te kiezen doelgroep en dit op een ludieke manier te presenteren. De vakjury vond dat het team heel belevend kon presenteren. “Het leek of ze net terug waren uit Canada” was het juryoordeel.

Animatieprogramma voor vakantiepark

Voor de categorie recreatie had José Lamberink samen met haar groepsgenoten een animatieprogramma bedacht voor vakantiepark ‘De Welpjes’. In blauwe tijgerpakken presenteerden de studenten het animatieprogramma. De studenten hadden acht activiteiten beschreven die in boekvorm aan de jury werd uitgereikt. Een hele klus met een derde prijs als resultaat.

Landelijke wedstrijd

De Toerisme Bokaal is een landelijke wedstrijd waar jaarlijks zo’n 100 studenten van 25 scholen aan deelnemen. Voor het eerst waren er studenten van het Alfa-college te vinden en dus met succes! Naast Mario en José deden Kaja Wever, Melissa Dekker, Aniek van Boven en Chiara Kool mee aan de wedstrijd. De opgedane kennis van vakken als evenementenorganisatie, animatie, muzisch creatief, presenteren, sport en spel kon tijdens de wedstrijd worden ingezet. Ook kregen ze de mogelijkheid om op de wedstrijddag gratis workshops te volgen van bedrijven uit de branche. Docent Natasja Hegeman: Dit resultaat smaakt naar meer. Volgend jaar organiseren we misschien eerst wel voorrondes voor onze eerste- en tweedejaars. Deze wedstrijdopdrachten kunnen we hiervoor gebruiken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed